shutterstock
Photo: shutterstock

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 10 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος, εισάγει η Φινλανδία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 10 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, οι οποίοι θα ισχύσουν από τις 24 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της υπουργού Εξωτερικών Maria Ohisalo και του υπουργού Μεταφορών Timo Harakka, οι περιορισμοί θα αφορούν στη Νορβηγία, τη Δανία, την Ισλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την  Ιρλανδία, τον  Άγιο Μαρίνο, την Κύπρο και την Ιαπωνία, μετά την αύξηση των περιπτώσεων ιών κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες.

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί για πολλές χώρες», λέει η Ohisalo, όπως δημοσιεύουν φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών, είναι αρκετά γενικόλογη και δεν αναφέρει λεπτομέρειες.

Ίσως γι’ αυτό, ο μεγαλύτερος σκανδιναβικός tour operator Apollo, αντιδρώντας άμεσα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει λακωνικά, τα εξής: “Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας ανακοίνωσε αλλαγές στις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα. Θα ενημερώσουμε τους πελάτες μας για τις επιπτώσεις της αλλαγής στις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό.  Η εξυπηρέτηση πελατών μας είναι επί του παρόντος ιδιαίτερα απασχολημένη, οπότε αποφύγετε να επικοινωνήσετε και αναμένετε από εμάς έγκυρες ταξιδιωτικές πληροφορίες”.

Στην πράξη οι περιορισμοί θα σημαίνουν ότι όποιος θέλει να ταξιδέψει στην Φινλανδία από αυτές τις χώρες θα πρέπει να έχει έναν ισχυρό λόγο, όπως επαγγελματικό ταξίδι ή οικογενειακό λόγο – και αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την άφιξη.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και της δημόσιας υγείας έχουν θέσει όριο 8 έως 10 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμό τις προηγούμενες δύο εβδομάδες για απεριόριστα ταξίδια προς / από τη Φινλανδία.

ksd
adv

«Η πολιτική της Φινλανδίας στη διασυνοριακή κυκλοφορία παραμένει συνεπώς η αυστηρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την καλή κατάσταση της νόσου στη Φινλανδία, την οποία όλοι προσπαθούσαν να πετύχουν τον τελευταίο χρόνο» έγραψε στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών .

Παρόλο που η κατάσταση του κορωνοϊού έχει επιδεινωθεί για την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία και έχει υπερβεί το όριο των 8, εξακολουθούν οι χώρες αυτές να είναι κάτω από 10, οπότε δεν εισάγονται νέοι περιορισμοί για αυτές τις χώρες αυτή τη στιγμή.

Εξαίρεση στους νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ισχύει για τις συνοριακές κοινότητες στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, παρόλο που και οι δύο χώρες υπερβαίνουν τα όρια του κορωνοϊού. Η εξαίρεση αναγνωρίζει ότι οι ζωές, οι θέσεις εργασίας και οι σχέσεις που υπάρχουν πέρα ​​από τα σύνορα σε μικρές αλληλεξαρτώμενες κοινότητες  δεν μπορούν εύκολα ή δίκαια, να διαχωριστούν.

Εκκρεμεί η απόφαση για πτήσεις στην Βόρεια Μακεδονία

Ο υπουργός Χαράκα ανέφερε ακόμη ότι εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή αναστολή των πτήσεων γτης WizzAir μεταξύ του Τούρκου και των Σκοπίων της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας. Τόνισε δε ότι η απόφαση αναστολής των πτήσεων θα ληφθεί σύντομα, αλλά αναμένει ότι θα σταματήσουν το αργότερο στις 29 Αυγούστου.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για ταξίδια από και προς την Φινλανδία, ΕΔΩ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *