Τέλος διανυκτέρευσης: Όχι και από την Δυτική Ηλεία

ΦΟΡΕΙΣ

Την αντίθεσή της στα φορομπηχτικά σχέδια της κυβέρνησης για τον ελληνικό Τουρισμό, εκφράζει και η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΗΛΕΙΑΣ, διά του προέδρου της Αντώνη Μαυρόπουλου.
Σε επιστολή προς τους τοπικούς βουλευτές ο κ. Μαυρόπουλος υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι με την πολιτική που εφαρμόζεται “… μας αναγκάζετε σε εκποίηση και στην παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών μας”.

Η επιστολή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Τους Αξιότιμους κύριους Βουλευτές του Ν. Ηλείας.

Κύριοι Βουλευτές,

Ο Σύλλογος μας αντιδρά στα προκλητικά, απερίσκεπτα σενάρια για την επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης (υπολογίζεται με ένα ευρώ ανά αστέρι) και στην αύξηση φορολογίας εισοδήματος  στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα ξενοδοχεία, που σκοπό έχει να βάλει η κυβέρνηση.

Κάθε πρόταση ή πρόθεση περαιτέρω επιβαρύνσεων στο τουριστικό προϊόν της χώρας, ιδίως μάλιστα με αύξηση του κόστους για τον ξένο ή Έλληνα ταξιδιώτη, είναι εκτός πραγματικότητας και υπονομεύει ευθέως την  ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συμπίεσης των τιμών τους και τα όποια περιθώρια κέρδους τους, προκειμένου να μετριάσουν την αύξηση του κόστους που έχει προκύψει τη φετινή περίοδο για τον πελάτη, να ενισχύσουν την τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στηρίζοντας εν τέλει την εθνική οικονομία και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον οξύτατο, αυτήν την περίοδο, διεθνή ανταγωνισμό.

Η κυβέρνηση οφείλει να εστιάσει και να εντείνει τους ελέγχους της στις εκατοντάδες βίλες και σπίτια ιδιωτών, τα οποία γίνονται πηγή αφορολόγητου πλούτου (εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ) για τους εκμεταλλευτές τους καθώς τα νοικιάζουν με οικονομικούς όρους τουριστικού καταλύματος χωρίς να διαθέτουν ούτε την απαιτούμενη αδειοδότηση, αλλά το σημαντικότερο χωρίς να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.   Σε αυτή τη χώρα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την οικονομική της ανόρθωση, όμως κάθε φορά δεν μπορούν να καλούνται οι ίδιοι συνετοί και συνεπείς φορολογικά πολίτες  να γίνονται ο “εύκολος στόχος” και να πληρώνουν, ενώ όσοι φοροδιαφεύγουν να απολαμβάνουν την απόλυτη ασυλία.

Οι Ελληνικές Τουριστικές επιχειρήσεις  έχουν αποδεδειγμένα συστρατευθεί και συναινέσει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και έχουν αναλάβει το βαρύ τίμημα που της αναλογεί, προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και  της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ας γίνει όμως επιτέλους αντιληπτό, ότι ο ελληνικός τουρισμός κινείται πια στην κόψη του ξυραφιού και πως πίσω από τη μέχρι τώρα θετική πορεία του, υπάρχει μία μακρά περίοδος θυσιών και παραχωρήσεων από την πλευρά της τουριστικής αγοράς και των επιχειρήσεων. Η επιμονή στην υλοποίηση απερίσκεπτων, εγκληματικών, στυγνών φοροεισπρακτικών πολιτικών και επιβολής «ειδικών τελών» σε ότι έχει μείνει όρθιο, απλώς οδηγεί στην συντριβή του.” Οι Έλληνες ξενοδόχοι τα τελευταία έτη συμπίεσαν τις τιμές καθώς και το κέρδος τους με σκοπό να παραμείνουν ανταγωνιστικοί . Οι συνεχείς όμως αυξήσεις τόσο των ασφαλιστικών εισφορών, των λειτουργικών εξόδων, όσο και η αύξηση της φορολογίας έχουν καταστήσει τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων αδύνατη – ανύπαρκτη. Η νέα φημολογούμενη φοροεπιδρομή με ότι αυτό συνεπάγεται  θα αποτελέσει την “χαριστική βολή” για τον Έλληνα ξενοδόχο.

Κύριοι βουλευτές,

Με βασικό πυλώνα της οικονομίας μας τον τουρισμό, ως βουλευτές ενός νομού με ιδιαίτερα τουριστικά χαρακτηριστικά, με συγκριτικά πλεονεκτήματα και με σαφή τουριστικό προορισμό, σας καλούμε να πάρετε άμεσα θέση και να προασπίσετε τα συμφέροντα του τόπου μας, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους σε αυτές, δηλώνοντας αντίθετοι στην οποιαδήποτε επιπλέον επιβολή φόρου και ειδικά στην επιβολή ειδικού τέλους διανυκτέρευσης.
Διαφορετικά μας αναγκάζετε σε εκποίηση και στην παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεών μας…

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ 12-05-2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ”

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *