© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τέλος στις δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης του Covid-19 στην Αγγλία

ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΕΙΣ

Στο… κάδρο των αναμνήσεων ανήκουν από σήμερα οι δωρεάν εξετάσεις ανίχνευσης του Covid-19 στην Αγγλία, με τη χώρα να εγκαινιάζει το επόμενο στάδιο της μεταπανδημικής εποχής.

Ο υπουργός Υγείας της Αγγλίας, Sajid Javid, δήλωσε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρθεί το μέτρο των δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό και οι πόροι αυτοί να επικεντρωθούν σε εκείνους που τους χρειάζονται περισσότερο.

“Είμαστε μια από τις πιο ανοιχτές και ελεύθερες χώρες στον κόσμο τώρα, και αυτό οφείλεται στις αποφάσεις που έχουμε λάβει ως χώρα”, είπε ο κ. Javid.

Ο κυβερνητικός δικτυακός τόπος για την παραγγελία των τεστ εμφάνισε σήμερα ένα μήνυμα που έλεγε ότι “οι δωρεάν εξετάσεις Covid είναι πλέον διαθέσιμες μόνο για ορισμένες ομάδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει τώρα να αγοράζουν τα τεστ, τα οποία διατίθενται έναντι περίπου δύο λιρών έκαστο.

Χθες οι εργαζόμενοι του NHS Test and Trace φωτογραφήθηκαν να αποκαθηλώνουν τα περίπου 500 σημεία διενέργειας εξέτασης για την ανίχνευση του κορωνοϊού στη χώρα.

Η Αγγλία έθεσε τέλος στην υπηρεσία παροχής δωρεάν τεστ Covid στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδίων για “συμβίωση” με τον ιό και μετά την πίεση του Υπουργείου Οικονομικών για το σχετικό πρόγραμμα, για το οποίο οι αρμόδιοι υπουργοί ισχυρίστηκαν ότι κόστισε 2 δισεκατομμύρια λίρες τον Ιανουάριο, στο αποκορύφωμα του “κύματος” της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.

Η Σκωτία θα αποσύρει τη σχετική υπηρεσία τον επόμενο μήνα, ενώ η Ουαλία πρόκειται να σταματήσει να διανέμει δωρεάν στους πολίτες τεστ Covid το καλοκαίρι.

Η βρετανική κυβέρνηση καθόρισε τις ομάδες που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στην περίπτωση που έχουν συμπτώματα του ιού.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ορισμένοι νοσοκομειακοί ασθενείς, ορισμένοι άνθρωποι που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου από Covid-19 και άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε “περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου”, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, δομές κοινωνικής φροντίδας και σωφρονιστικά ιδρύματα.

Παρά την άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση του Boris Johnson απευθύνει έκκληση σε όσους βρεθούν θετικοί στον ιό ή έχουν συμπτώματα, να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *