Τέλος η visa για τους Ρώσους το 2014…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
…εφόσον έχουν βιομετρικά διαβατήρια. 

– Δηλώσεις Δένδια στη Μόσχα 

 Σημαντικά νέα για την αύξηση του εισερχόμενου από την Ρωσία στην Ελλάδα τουριστικού ρεύματος είχαμε από τη Μόσχα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνάντηση που είχε πριν από λίγο με Ρώσους επισήμους, μετέφερε μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθηθεί η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου Visa για τους Ρωσους που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο”. 
Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία εξέλιξη που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο ρωσικό τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.
Μετά η συνάντηση ο κ. Δένδιας δήλωσε σχετικά: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα συμπληρώσει τη συμφωνία του 2001 και θα εμβαθύνει τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από το κλίμα και από την εγκαρδιότητα, καθώς και από τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με το ρωσικό Υπουργείο των Εσωτερικών».

Με το καλό.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε