ΤΕΜΑΚ: Η ποιότητα του νερού σήµα «κατατεθέν» για ένα ξενοδοχείο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Στο άρθρο που ακολουθεί οι «ειδικοί» της ΤΕΜΑΚ «µιλούν» για τη σηµασία που έχει η ποιότητα του νερού  στη εύρυθµη λειτουργία ενός ξενοδοχείου και υπογραµµίζουν τις συνέπειες της χρήσης κακής ποιότητας νερού.

logo temak-new

Κάθε επισκέπτης σε ένα ξενοδοχείο αυτό που επιθυµεί είναι να απολαύσει τις παρεχόµενες ανέσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου, σε συνδυασµό µε τον ήλιο, τη θάλασσα και στιγµές ξεγνοιασιάς.

Με τη σειρά του στο τέλος κάθε σεζόν ο ξενοδόχος, όταν «κάνει ταµείο», αυτό που επιδιώκει είναι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε άλλο παρά ευχαριστηµένος αισθάνεται όταν είναι αναγκασμένος να δαπανήσει χρήµατα για επισκευές αχρηστευθέντων σκευών, κ.λπ..

Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει ένας κοινός παράγοντας επιτυχίας, που δεν είναι πλέον δεδοµένος: Το Νερό σε ποιότητα και ποσότητα, χωρίς συµβιβασµούς.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νερού είναι η οσµή, η γεύση, η διαύγεια, τα άλατα, το pH και η απουσία µικροβιακών φορτίων.

Οι επιπτώσεις της «κακής» ποιότητας νερού για τον πελάτη είναι:

-Άσχηµη γεύση του καφέ και των άλλων ροφηµάτων.

-Να πλένεται και να νιώθει ότι το νερό δεν καθαρίζει ή αφήνει επάνω του «κάτι».

-Να πιάνει την πετσέτα και να την νιώθει «άγρια» και γαριασµένη.

-Να πιάνει ένα ποτήρι ή µαχαιροπίρουνο και να βλέπει στίγµατα.

-Να ανοίγει µια βρύση και να τρέχει νερό σκουρόχρωµο ή θολό.

 Βεβαίως, μια σειρά από αρνητικές συνέπειες έχει η χρήση «κακής» ποιότητας νερού για το ξενοδοχείο.

Κάποιες από αυτές είναι:

-Επικαθήσεις αλάτων στις σωληνώσεις, στα boilers, στα είδη υγιεινής, στις καφετιέρες, στις παγομηχανές, στα πλυντήρια ρούχων και πιάτων.

-Διαβρώσεις στις σωληνώσεις, στα boilers, στα μηχανήματα, στους εναλλάκτες, κ.λπ..

-Υψηλές καταναλώσεις απορρυπαντικών. Και όλα αυτά ισοδυναμούν με «πέταμα» χρημάτων.

Η επάρκεια ποσότητας και καλής ποιότητας νερού στο ξενοδοχείο δεν είναι δεδομένη, καθώς το νερό προέρχεται από:

  • Δημοτικό Δίκτυο
  • Γεώτρηση
  • Βυτίο (μεταφορά)

Η οριστική λύση, σύμφωνα με τους ειδικούς της ΤΕΜΑΚ, είναι τα Συστήματα Επεξεργασίας Νερού ΤΕΜΑΚ, τα οποία εξασφαλίζουν:

Τα οφέλη του «καλού» νερού:

  • Ποιότητα νερού για όλες τις χρήσεις (ξενοδοχείο και πελάτη).
  • Επάρκεια σε ποσότητα.
  • Χαμηλό κόστος του νερού και χαμηλό κόστος συντήρησης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
  • Την υγεία και την άριστη διαμονή στους πελάτες.
  • Οικονομία – Κέρδη στην επιχείρηση.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *