tui
Από αριστερά ο κ. Δημήτρης Νικολαϊδης, Ευάγγελος Γεωργίου, Sebastian Ebel και Γεώργιος Δήμας|money tourism copyright photo

Θα καλυφθεί το κενό της Thomas Cook, λέει ο S. Ebel|Μοναδική η Ελλάδα, υπογράφουμε συμβόλαια με ξενοδοχεία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την αισιοδοξία του ότι το κενό που άφησε η Thomas Cook στην αγορά, όσον αφορά στην Ελλάδα, θα καλυφθεί αν όχι πλήρως, σίγουρα στο μεγαλύτερό του μέρος, εξέφρασε σε κλειστή συνάντηση, στην Αθήνα, με επιλεγμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το money-tourism.gr/ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ο κ. Sebastian Ebel, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού TUI και CEO Hotels & Resorts, Cruises και Destination Experiences του ομίλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός, υπογράφει νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με Έλληνες ξενοδόχους, με άμεση ισχύ, που δεν περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιό του μέχρι τώρα.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ebel, που έγιναν παρουσία του κ. Γιώργου Δήμα της TUI Destination Experiences και του Δημήτρη Νικολαϊδη, διευθύνοντος συμβούλου της ATLANTICA:

 • το μείζον θέμα είναι η διασφάλιση των αεροπορικών θέσεων, καθώς αυτή τη στιγμή για την επόμενη περίοδο λείπουν από την αγορά οι αεροπορικές θέσεις εκατοντάδων αεροσκαφών της Thomas Cook.
 • διαθεσιμότητα κρεβατιών υπάρχει και η TUI θα προσθέσει στο portfolio της ξενοδοχεία, στο πλαίσιο της επέκτασής της, σε όλες τις αγορές, με έμφαση σε μακροπρόθεσμες και win win συνεργασίες με τους ξενοδόχους. Άλλωστε η TUI παγκοσμίως βασίζεται μόνο κατά 15% σε δικά της ξενοδοχεία και κατά το υπόλοιπο 85% σε ξενοδοχεία ανεξάρτητα.
 • η επανένταξη στο πρόγραμμα πτήσεων των καθηλωμένων αεροσκαφών B 737 max θα είναι κρίσιμη για να εξευρεθούν οι θέσεις αυτές. Μάλιστα ο κ. Ebel απαντώντας σε σχετική ερώτηση του money-tourism.gr, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά την έγκριση των πτήσεων από τις αμερικανικές αρχές που αναμένεται να δοθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και οι ευρωπαϊκές αρχές, θα ανάψουν “πράσινο φως”.
 • η κάλυψη του 1,2 -1,4 εκατ. τουριστών που έφερνε με πακέτα ο Thomas Cook , από τις ευρωπαϊκές χώρες, πλην σκανδιναβικών (σ.σ. αφού ο σκανδιναβικός βραχίονας λειτουργεί), εκτιμά ότι θα καλυφθεί σε ένα ποσοστό 70 έως 100%.
 • τα νέα ξενοδοχεία που υπογράφουν συνεργασία με την TUI μπάινουν άμεσα στο δίκτυο των κρατήσεων, ως εκ τούτου για το υπόλοιπο της σαιζόν θα πάρουν κρατήσεις

Ιδιαίτερη σημασία είχε η δήλωση του κ. Ebel, ότι “είμαι εδω για να δείξω ότι είμαστε παρόντες και στα δύσκολα…”.

Ακόμη το ανώτατο στέλεχος της TUI υπογράμμισε ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι “μοναδικό, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό”, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα πιέσεων για χαμηλές τιμές στους Έλληνες ξενοδόχους στην δύσκολη αυτή συγκυρία, αφού η TUI πιστεύει στις “μακρόχρονες και αμοιβαία επωφελέις συνεργασίες”. “Οι συμφωνίες στον Τουρισμό γίνονται μεταξύ ανθρώπων και εμείς στηρίζουμε πάντα τους συνεργάτες μας και στις δύσκολες στιγμές”, είπε χαρακτηριστικά.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Μάλιστα είπε ότι τα στελέχη της TUI “οργώνουν” την Ελλάδα για να υπογράψουν νέες συνεργασίες, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Εμείς συνδέουμε κάθε ένα κρεβάτι με μια αεροπορική θέση, με στόχο να φέρουμε όσους περισσότερους ταξιδιώτες μπορούμε”.

ksd photo
money tourism copyright photo

Ερωτηθείς για την σχέση με τις ελληνικές κυβερνήσεις, ο κ. Ebel, είπε ότι “…διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και έχουμε εξαιρετική συνεργασία”, προσθέτοντας ότι αναμένει και από τη σημερινή κυβέρνηση να συνεχίσει την ίδια τακτική, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ελληνικός τουρισμός. Συμπλήρωσε όμως, ότι απαιτείται ανάπτυξη των δημόσιων υποδομών της χώρας, που σε αρκετά πεδία υστερούν (π.χ. αεροδόμια, οδικές αρτηρίες), ενώ υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να γίνουν για το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί όπως είπε ο κ. Ebel, ότι οι επιπτώσεις στις κρατήσεις στην Σκανδιναβία, από την καμπάνια για την κλιματική αλλαγή, είναι απειροελάχιστες, όπως επίσης θα είναι και οι αναμενόμενες επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ταξιδιωτικές εταιρίες, μετά την χρεωκοπία του αγγλικού ταξιδιωτικού ομίλου.

ksd photo
money tourism copyright photo

Τέλος ο κ. Ebel τόνισε ότι ο όμιλος TUI πέτυχε φέτος, σε μια δύσκολη χρονιά, τον στόχο που είχε θέσει στην αρχή της χρονιάς, να φέρει 3 εκατ. τουρίστες, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στον τομέα της Κρουαζιέρας, στον οποίο επενδύσει σημαντικά, πέτυχε αύξηση των προσεγγίσεων σε ελληνικά λιμάνια των δικών του πλοίων κατά 18% και των πλοίων που εξυπηρετεί κατά 30%.

O Δημήτρης Νικολαϊδης

Σημαντική όμως ήταν η παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου της Atlantica Hotels & Resorts, ο οποίος τόνισε ότι “το συμβάν με την χρεωκοπία της Thomas Cook είναι πολύ δυσάρεστο, αλλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ανταγωνιστικό και πολύ υψηλού επιπέδου, οι προοπτικές είναι μεγάλες και οι ξενοδόχοι δεν θα πρέπει να κάνουν κινήσεις σε καθεστώς πανικού και πίεσης. Και συμπλήρωσε: “Οι σχέσεις με τους ξενοδόχους θα πρέπει να είναι μακρόχρονης προοπτικής και στρατηγικής και αμοιβαία επωφελής. Στην ATLANTICA είμαστε αποφασισμένοι να συμμετάσχουμε στις ευοίωνες προοπτικές που διανοίγονται στον ελληνικό τουρισμό, μαζί με τους συνεργάτες μας της TUI, που μας ενώνει υπερεικοσαετής κοινή πορεία και συνεργασία”.

Tagged

1 σχόλιο στο “Θα καλυφθεί το κενό της Thomas Cook, λέει ο S. Ebel|Μοναδική η Ελλάδα, υπογράφουμε συμβόλαια με ξενοδοχεία

 1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ
  ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΑΣ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
  ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ 15% ΤΗΣ THOMAS COOK ??????? TOTE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ
  ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
  ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙ, ΑΡΙΘΜΟ ΠΤΗΣΗΣ, ΩΡΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *