ebel
Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, κ. Sebastian Ebel

Έτσι θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της TUI με ασφάλεια για τον κορωνοϊό|Σχέδιο 10 σημείων

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο διεθνής κολοσσιαίος tour operator TUI, προχώρησε στην εκπόνηση ενός σχεδίου 10 σημείων, με στόχο την επανεκκίνηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων, με την πανδημία του Κορωνοϊού.

Τα μέτρα που προτείνει η TUI θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να απολαύσουν τις διακοπές τους, γνωρίζοντας ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή υψηλού επιπέδου πρωτόκολλα, τα οποία αφορούν την οργάνωση, την πληρότητα, τα μέτρα υγιεινής και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Τα νέα αυτά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή στα brand της TUI UI Blue, Robinson και TUI Magic Life, και θα διατεθούν, επίσης,  και στα συνεργαζόμενα ξενοοδοχεία του tour operator.

money tourism copyright photo
Ο κ. S. Ebel με τον κ. Γιώργο Δήμα, στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα|money tourism copyright photo

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο προστασίας, το οποίο  καλύπτει κάθε δράση του tour operator.

Ο Sebastian Ebel, ο οποίος είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και υπεύθυνος των Holiday Experiences (τομέας Ξενοδοχείων της TUI) αναφέρει:

“Με αυτό το σύστημα ασφάλειας και υγείας μπορούμε να διασφαλίσουμε το γεγονός, ότι τα ξενοδοχεία μας ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες των επισκεπτών μας και πως τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία ενάντια στον ιό. Θέτουμε τη βάση για μία ευέλικτη και ασφαλή επιστροφή στη λειτουργία, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε μοναδικές εμπειρίες το συντομότερο δυνατό”.

Το πλάνο 10 σημείων έχει ως εξής:

 • Διαδικτυακό check-in: Οι τουρίστες θα κάνουν ανέπαφο check-in μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείο ή του κινητού τους
 • Τήρηση Απόστασης: Σε κοινόχρηστους χώρους θα υπάρχει απόσταση 1.5 ή 2 μέτρων, μεταξύ των εργαζομένων και των επισκεπτών.
 • Βάρδιες εργασίας: Το προσωπικό θα εργάζεται σε συγκεκριμένες ομάδες και βάρδιες με στόχο να αποφευχθεί μετάδοση πιθανής μόλυνσης.
 • Εστιατόρια: Θα μειωθεί το όριο πληρότητας επισκεπτών και θα υπάρχει απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ των τραπεζιών
 • Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων: Προκείμενου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επισκέπτες ανεμπόδιστα, το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων θα επεκταθεί
 • Διασκέδαση και δραστηριότητες: Θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις, τα αθλήματα και οι δράσεις ψυχαγωγίας, στις οποίες θα συμμετέχει μικρός αριθμός ατόμων και δε θα υπάρχει επαφή. Η διάθεση των σπα θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και η φροντίδα των παιδιών θα παρέχεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στα standards των προορισμών και των χωρών καταγωγής των επισκεπτών.
 • Αύξηση διάθεσης των dispenser με αντισηπτικά: Θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των dispensers. Κάθε δωμάτιο θα απολυμαίνεται πριν την άφιξη κάθε επισκέπτη και τα πρωτόκολλα καθαριότητας θα εφαρμόζονται σε κάθε αλλαγή επισκεπτών. Θα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε σε περιοχές που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως το μπάνιο και οι ηλεκτρικές συσκευές.
 • Περιορισμός του self-service: Οι προσφορές  self-service, όπως ο μπουφές, θα περιοριστούν αισθητά. Όπου είναι δυνατό το φαγητό θα σερβίρεται από προσωπικό, το οποίο θα φοράει προστατευτικές μάσκες.
 • Εκπαίδευση από ανεξάρτητους ελεγκτές: Η TUI θα εκπαιδεύσει όλους τους εργαζομένους της σε όλα τα ξενοδοχεία.
money tourism copyright
money tourism copyright photo

Προκειμένου να ανταποκριθεί στα υψηλά standards ο tour operator προχώρησε στη δημιουργία ενός προγράμματος εκπαίδευσης και ελέγχου σε συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρία υγιεινής και ασφάλειας Cristal International Standards.

Η εκπαίδευση αυτή περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, webinars, λίστες, ενώ θα παρέχονται και πληροφορίες πελατών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία του  tour operator.

Maris
TUI Magic Life Candia Maris

“Με αυτό το πακέτο μέτρων, δημιουργούμε το πλαίσιο για να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια ξέγνοιαστη και ταυτόχρονα ασφαλή εμπειρία διακοπών. Ταυτόχρονα, δείχνουμε στις κυβερνήσεις στις περιοχές του τουριστικού προορισμού ότι η TUI, ως αξιόπιστος και προσεκτικός συνεργάτης, συνεργάζεται για να ανοίξει σταδιακά τον τουρισμό», προσθέτει ο Sebastian Ebel.

primagel
adv
Tagged

4 σχόλια στο “Έτσι θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία της TUI με ασφάλεια για τον κορωνοϊό|Σχέδιο 10 σημείων

 1. Όσο εμείς περιμένουμε εθνικά πρωτόκολλα, έχοντας εναποθέσει τις επιχειρήσεις μας, μικρές ή μεγάλες, στο πολιτειακό έλεος, η TUI, μια ιδιωτική επιχείρηση, αποφασίζει τις προδιαγραφές επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων της, σε υπερεθνικό μάλιστα επίπεδο (δηλαδή ανεξαρτήτως χώρας, δηλαδή Ιταλία – Ελλάδα σε ένα καζάνι).
  Παραδόξως, δεν υπάρχει αναφορά περί αναμονής ευρωπαϊκής έγκρισης ή έστω εθνικής πολιτειακής έγκρισης του πακέτου προτάσεών της, πολλώ δε μάλλον μιας διμερούς συμφωνίας με τις κατά τόπους χώρες παρουσίας ξενοδοχείων της, οι οποίες χώρες τυχαίνει να διαθέτουν όχι απλώς αυτόνομες ηγεσίες αλλά και εντελώς διαφοροποιημένες πορείες ως προς τον COVID – 19.
  Σεβαστό, εάν υποθέσουμε ότι πίσω από τον κολοσσό της TUI υπάρχει αντίστοιχη κολοσσιαία γνώση περί του επίμαχου υγειονομικού θέματος. Σίγουρα υπάρχει κολοσσιαία επιχειρηματική ευθύνη και επενδυτικό ενδιαφέρον. Είναι όμως αυτά σε θέση να προσπεράσουν τις κατά τόπους ηγεσίες, προτάσσοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφήνοντάς τη να καλπάσει ελεύθερα; Σε θετική περίπτωση, να συμπεράνουμε – τηρουμένων των αναλογιών – ότι το κάθε ξενοδοχείο μας, σαν άλλη TUI, μπορεί αντίστοιχα να αποφασίσει αυτόβουλα τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την επαναλειτουργία της επιχείρησής του και να περάσει στην εφαρμογή τους χωρίς την εμπλοκή της πολιτείας; Ρωτώ, όσο εμείς περιμένουμε εθνικά πρωτόκολλα. Είναι τελικά εθνικό θέμα η διαμόρφωση του πλαισίου επαναλειτουργίας του τουριστικού μας προϊόντος ή ιδιωτικό;

 2. Αυτό είναι το σχέδιο της Τυι που θα εφαρμόσει σε όλα τα ξενοδοχεία της ανεξαρτήτως των υγειονομικών προδιαγραφών που θα θέσει κάθε χώρα… Πχ στην Τουρκία μπορεί να μην θεσπιστεί ούτε αυτό το μίνιμουμ των προδιαγραφών… Σε αντίστοιχα σχέδια έχουν προχωρήσει και πολλές αλυσίδες και ακόμα και πολλά ελληνικά ξενοδοχεία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εναρμονιστουν με τα αντίστοιχα πρωτόκολλα που θα επιβάλει η κάθε χώρα…

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *