spain
Photo by Julian Dik on Unsplash

Έτσι θα πραγματοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα τουριστικής επανεκκίνησης στις Βαλεαρίδες

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχεδόν 11.000 θα είναι οι Γερμανοί τουρίστες που θα μπορούν να ταξιδέψουν στις Βαλεαρίδες, σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης των νησιών.

Ο αριθμός αυξάνεται κατά 5.000 από ότι είχε αρχικά αναφερθεί, καθώς το πρόγραμμα δεν αφορά μόνος στους ταξιδιώτες που θα διαμένουν σε ξενοδοχεία, αλλά και Γερμανούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στις Βαλεαρίδες, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων, Iago Negueruela. Οι Γερμανοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν στις Βαλεαρίδες από τις 15 Ιουνίου και θα εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα έως τις 21 Ιουνίου, η οποία αναμένεται να αρθεί επίσημα από την 1η Ιουλίου για όλη την Ισπανία.

Οι 11000 ταξιδιώτες θα καταμετρούνται από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα ενημερώνουν την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων. Με τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων αεροπορικών θέσεων το πρόγραμμα θα πάψει να ισχύει για τους μελλοντικούς τουρίστες.

Οι 11000 τουρίστες ανέρχονται στο 1% του συνηθισμένου συνόλου ο οποίος κάνει διακοπές στις Βαλεαρίδες. Ο Iago Negueruela επισήμανε ότι οι τουρίστες θα καταφτάνουν σταδιακά στο νησί σε ένα διάστημα 14 ημερών. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να διαμένουν σε ξενοδοχεία στις Βαλεαρίδες για τουλάχιστον 5 ημέρες, ενώ θα επιτρέπεται και η είσοδος στους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στη Μαγιόρκα.

Στους τουρίστες θα δίνεται ένα ερωτηματολόγιο κατά την αναχώρησή τους από τη Γερμανία, το οποίο και θα συμπληρώνουν κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατά την άφιξή τους στις Βαλεαρίδες θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας τους. Επίσης, θα λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό με όλους τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης στις Βαλεαρίδες καθώς και με οδηγίες σε περίπτωση που παρατηρηθεί κρούσμα, ενώ οι υγειονομικές αρχές θα έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες για περαιτέρω ελέγχους.

Οι κύριοι tour operators που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι TUI, DER Touristik και Schauisland, αλλά ο Iago Negueruela αναφέρει ότι θα συμμετέχουν και άλλοι tour operators. Οι τουρίστες στη Μαγιόρκα θα μείνουν στις περιοχές Playa de Palma και Alcúdia.

Η Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, Francina Armengol, αναφέρει ότι στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν 2 πτήσεις  από τη Γερμανία και δεν υπάρχει περιορισμός για την προέλευση των Γερμανών τουριστών καθώς η χώρα καταγράφει τα ίδια επιδημιολογικά επίπεδα.

Εάν κάποιος από τους τουρίστες αναπτύξει συμπτώματα κατά τη διαμονή του και είναι θετικός στον Κορωνοϊό θα μπει σε καραντίνα και όλες οι στενές επαφές τους θα εξεταστούν. Οι νοσούντες θα μένουν σε καταλύματα τα οποία θα νοικιάζει η κυβέρνηση.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα χαίρει της αποδοχής του συνόλου του κλάδου και των επιχειρήσεων. Η Πρόεδρος του Συλλόγου των ξενοδόχων της Μαγιόρκα, Maria Frontera,  τίθεται υπέρ του προγράμματος μέσω του οποίου θα αποδειχθεί ότι οι Βαλεαρίδες είναι ένας ασφαλής προορισμός, ενώ μένουν να διασαφηνιστούν λίγες λεπτομέρειες με τους tour operators.

Η Πρόεδρος του συλλόγου επιχειρήσεων CAEB, Carme Planas, τονίζει ότι όλοι οι παράγοντες οφείλουν να συνεργαστούν, έτσι ώστε το σχέδιο αυτό να οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών, ενώ επισημαίνει ότι οι Βαλεαρίδες μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλες τις τουριστικές περιοχές στην Ισπανία.

Ωστόσο, υπήρξαν και μερικές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της Playa de Palma καθώς μέρος των κατοίκων της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους και ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο της Playa να μην εγκρίνει το σχέδιο.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *