Πανοραμική άποψη του The Lynx Mountain Resort στη Φλώρινα.

THE LYNX MOUNTAIN RESORT: Υιοθεσία της Μίσσι | Μια πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Λύγκα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Το THE LYNX MOUNTAIN RESORT αποτελεί ένα destination resort που αγκαλιάζει τη φύση και σέβεται το περιβάλλον. Σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση της βιοποικιλότητας έχει αναχθεί σε θέμα προτεραιότητας, το The Lynx Mountain Resort αναλαμβάνει μια πρωτοποριακή δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την υιοθεσία ενός από τους τρείς λύγκες που φυλάσσονται στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Μία πράξη που συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη αυτού του σπάνιου είδους και στην προστασία της άγριας ζωής της περιοχής, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την προσήλωσή και τη δέσμευση του resort στην αειφορία και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου, αλλά και στην ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού.

Η ΜΙΣΣΙ

Η Μίσσι είναι ένας πανέξυπνος και δραστήριος λύγκας μόλις τριών ετών. Απολαμβάνει τη ζωή της στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Αμυνταίου, όπου μεταφέρθηκε από τον ζωολογικό κήπο Naturland της Ανδόρρας με τη μαμά της Κάρμεν και τον μπαμπά της Ντοράι.

Παρότι ήταν αρχικά ντροπαλή, η Μίσσι έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προσεγγίζει την περίφραξη και να χαρίζει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του κέντρου. Με την αγάπη της για το χιόνι και την απίστευτη ικανότητα να ελίσσεται και να σκαρφαλώνει στα δέντρα, η Μίσσι είναι ένας όμορφος και ζωντανός χαρακτήρας που δεν θα περνούσε απαρατήρητος από κανέναν.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Το The Lynx Mountain Resort ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία υποστήριξης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ , ολοκληρώνοντας με επιτυχία την υιοθεσία της μικρής Μίσσι. Αυτή η συμβολική πράξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία ενός σπάνιου είδους, του Ευρασιατικού λύγκα, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς δεν συναντάται στην Ελλάδα, αλλά παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι του φυσικού πλούτου της περιοχής. Μέσω αυτής της δράσης, το θέρετρο ενισχύει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη διάσωση του είδους και την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον, χτίζοντας μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Εν μέσω της εξαφάνισης ενός σημαντικού μέρους της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, η υιοθεσία της Μίσσι εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992 με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας. Υλοποιεί δράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που σχετίζονται με την έρευνα και την προστασία των άγριων ζώων και των οικοσυστημάτων τους. Επιδιώκει, επίσης, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης και εθελοντισμού.

Το THE LYNX MOUNTAIN RESORT

Το THE LYNX MOUNTAIN RESORT είναι το μοναδικό πεντάστερο resort της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο mountain resort στην καρδιά της φύσης, με φόντο τα καταπράσινα δάση & τα βουνά μιας περιοχής που, επάξια, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Ελλάδος.

Εντυπωσιακή σουίτα στο The Lynx Mountain Resort

Τα άρτια διακοσμημένα δωμάτια και οι  σουίτες με πλήρεις παροχές και ύψιστα standards, μοναδικές γευστικές εμπειρίες στο must-visit εστιατόριο Six lakes , που πήρε τη χαρακτηριστική ονομασία του από τις 6 λίμνες της περιοχής, αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης στο stateoftheart spa, εξωτερικό Jacuzzi, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο Technogym και, φυσικά, εντυπωσιακή θέα., συνδυάζοντας την απαράμιλλη φιλοξενία με πλήθος συναρπαστικών δραστηριοτήτων!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *