Ο κ. Steve Heapy CEO Jet2.com & Jet2holidays

Θέλετε Βρετανούς τουρίστες ή όχι;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Πόλεμος” ξέσπασε” μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου της Jet2, Steve Heapy και της προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Lanzarote στην Ισπανία Maria Dolores Corujo. Η Ισπανίδα πολιτικός σε δηλώσεις της το τελευταίο διάστημα και στην ITB στο Βερολίνο, είπε ότι πρέπει να μειωθεί η εξάρτηση της περιοχής από τους Βρετανούς τουρίστες και να αντικατασταθούν από τουρίστες από την ηπειρωτική Ευρώπη. Ο Steve Heapy, αντέδρασε με επιστολή του, την οποία κοινοποίησε σε όλους τους ξενοδόχους της περιοχής, ζητώντας διευκρινίσεις για τα «εμπρηστικά και προσβλητικά» σχόλια που υποδηλώνουν ότι το νησί των Καναρίων θα ήθελε να βασίζεται λιγότερο στους Βρετανούς παραθεριστές.

Σύμφωνα με όσα έχει πει η  Maria Dolores Corujo, η Lanzarote έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ευρώπη για να μειώσει την εξάρτηση από τους βασικούς τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου και οι προτιμώμενες αγορές-στόχοι που προσφέρουν ταξιδιώτες με υψηλότερες δαπάνες, περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση δαπάνη ανά ημέρα από τους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ισπανία είναι 154 €, σε σύγκριση με 145 € των Γερμανών επισκεπτών.

Ο Heapy σε δηλώσεις του στο Travel Weekly ανέφερε: «Ακούσαμε όσα είπε η υπουργός στην ITB στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, οπότε τη Δευτέρα, πήρα την πρωτοβουλία και της έγραψα, κοινοποιώντας και όλους τους ξενοδόχους στη Lanzarote. Ως ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας για την Λανζαρότε στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικοινώνησα μαζί της για διευκρινίσεις σχετικά με τα εμπρηστικά και ειλικρινά προσβλητικά σχόλιά της για τους Βρετανούς τουρίστες, για να τη ρωτήσω τι εννοεί και σε ποιο βαθμό θέλει να μειώσει τον βρετανικό τουρισμό”.

Το Canarian Weekly έγραψε ότι η Jet2 έχει 625.000 θέσεις προς πώληση στη Lanzarote για αυτό το Καλοκαίρι και τον επόμενο Χειμώνα. Η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μακράν η μεγαλύτερη στο νησί, με 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2019 σε σύγκριση με 309.000 από τη Γερμανία και 115.000 από τη Γαλλία.

Η Jet2holidays συνεργάζεται απευθείας με 111 ξενοδοχεία και 46 βίλες σε οκτώ θέρετρα στη Λανθαρότε.

Στην επιστολή του, ο Heapy ανέφερε ότι τα σχόλια της Corujo θα μπορούσαν να έχουν αρνητική επίδραση στους Βρετανούς τουρίστες και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τον όρο «τουρισμός υψηλότερης ποιότητας».

Η Τουριστική Ομοσπονδία της Λανζαρότε (FTL) επικρότησε την επιστολή του Heapy για διευκρίνιση και κράτησε αποστάσεις από τα σχόλια.

Το FTL κάλεσε την Corujo να εξηγήσει την αντίληψή της για τον τουρισμό υψηλότερης ποιότητας και την προέτρεψε να «διενεργήσει τις απαραίτητες συναντήσεις με εκπροσώπους της βρετανικής αγοράς» για να τους καθησυχάσει. Σε σχετική δήλωση αναφέρει: «Είχαμε πάντα πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη βρετανική αγορά. Η Λανθαρότε είναι ένα απολύτως φιλόξενο νησί και θα συνεχίσει να είναι έτσι για τους Βρετανούς τουρίστες».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *