thermal iamatika

Θεοχάρης και Νοτοπούλου είδαν τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συναντήσεις εργασίας είχαν υ υπουργός Τουρισμού Χάρη Θεοχάρης και η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κατερίνα Νοτπούλου, με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού που αφορούσε στα τρέχοντα ζητήματα του Ελληνικού Ιαματικού Τουρισμού. Συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μάρκος Δανάς.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου των ιαματικών πηγών.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν σε βάθος τόσο η σημερινή κατάσταση στην εποχή του κορωνοϊού, όσο και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια. Βάρος δόθηκε στη χορήγηση των ειδικών σημάτων λειτουργίας και στη χρηματοδότηση των υποδομών εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα ο Τουρισμός Υγείας της χώρας μας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ ο κ. Γαρδέρης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «ο ΣΔΙΠΕ θα σταθεί αρωγός στο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας μας».

Η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία έχει πληθώρα ιαματικών πηγών και οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επισήμως. Μέχρι στιγμής οι φυσικοί πόροι που έχουν αναγνωριστεί ως ιαματικοί είναι εβδομήντα πέντε (75) και αξίζει να σημειωθεί πως δώδεκα (12) από αυτούς έχουν αναγνωριστεί μόλις μέσα σε 13 μήνες, επί υπουργίας του κ. Χάρη Θεοχάρη.

Και με την Κ. Νοτοπούλου

Συνάντηση εργασίας είχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Σταμάτη Γαρδέρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Τομεάρχη Τουρισμού για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ιαματικών πηγών, ειδικότερα στην περίοδο του Covid-19.

ksd Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας
adv

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση των κτιριακών και άλλων υποδομών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, καθώς και των μονάδων που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους, ιδιαίτερα μέσα σε ένα οικονομικά δυσοίωνο περιβάλλον, με την ανέρευση κατάλληλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Επιπλέον, η επιτάχυνση της αδειοδότησης και χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) των μονάδων Ιαματικής Θεραπείας (ΜΙΘ) ή τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού (ΚΙΤ-Θ) ενώ έγινε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές αξιοποίησης της ιαματικής πηγή Κύθνου, καθώς ήδη δύο διαγωνισμοί του ΤΑΥΠΕΔ απέβησαν άκαρποι.
Όπως διαπιστώθηκε από την συζήτηση με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, είναι αναγκαία η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας ή θεραπευτικού τουρισμού, που στοχεύει σε άτομα που έχουν ως κύριο κίνητρο την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους, τη θεραπεία και ανάρρωσή τους από διάφορες ασθένειες, με τη χάραξη νέας στρατηγικής και δημιουργία ικανού θεσμικού πλαισίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *