fvw

Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική ετοιμάζονται να υποδεχτούν το «FVW workshop Greece 2020» στις 15-20/9/2020 με θέμα την επανεκκίνηση της χώρας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, σχετικά με την κορυφαία δράση τουρισμού «FVW workshop Greece 2020»  που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κυρία Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Γερμανική τουριστική αγορά ήταν ανέκαθεν πρόσφορο έδαφος για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα παραδοσιακά. Η Θεσσαλονίκη ως επιλογή city break προορισμού, είχε συνεχώς ανοδική τάση πριν από τον κορονοϊό. Η Θεσσαλονίκη είναι το «καλωσόρισμα» για το Γερμανό που θέλει να κάνει τις διακοπές του στη Χαλκιδική και μπορούν να αποτελέσουν μαζί , ένα «ενιαίο» τουριστικό προϊόν. Η πολιτική του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι αυστηρά στοχευμένη. Είναι αυτονόητο πως η πρώτη μεγάλη  ενέργεια στήριξης του τουρισμού στην μετά covid-19 εποχή θα γινόταν στη Γερμανική αγορά. Το FVW workshop Greece 2020  είναι μία δυναμική κίνηση επανεκκίνησης …ρουά ματ της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής οι οποίες ενωμένες μπορούν να κάνουν θαύματα». 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κυρία Μαρία Καραγιάννη μεταξύ άλλων τόνισε: «τα νέα δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν ως επανατοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στην τουριστική αγορά και όχι ως δικαιολογία αδράνειας ή αποτυχίας. Η καινούργια προσπάθεια με το workshop μας δίνει την ευκαιρία ως πόλη, να ορίσουμε έγκαιρα τη θέση μας στη γερμανική αγορά, αναπτύσσοντας μια συγκεκριμένη στρατηγική και στοχεύοντας στην ανάκαμψη το 2021, με συλλογική δράση. Η ικανότητα μια πόλης να προσαρμόζεται σε αυτό που απαιτεί η εποχή, αποτελεί προϋπόθεση για την ελκυστικότητά της. Το κτίσιμο εμπιστοσύνης και ασφάλειας θα είναι από τα κορυφαία ζητούμενα των επισκεπτών».

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κύριος Γρηγόρης Τάσιος αναφέρθηκε «στους στόχους και τη σημαντικότητα της ενέργειας, την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών εφ’ όσον η Θεσσαλονίκη μετά την Αθήνα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό καθημερινών τακτικών πτήσεων και τέλος τη συνεργασία της πόλης με τη Χαλκιδική σε προτάσεις που από την άλλη πλευρά αναζητά έντονα η αγορά».     

Ο αρχισυντάκτης του FVW Medien κύριος Klaus Hildebrand τόνισε «την μεγάλη αξία της διοργάνωσης για τη γερμανική αγορά όταν όλοι οι προορισμοί είναι κλειστοί και η Ελλάδα φαίνεται ως λαμπερή εξαίρεση με όσα έχει επιτύχει εν μέσω covid-19. Η εθνική στρατηγική που θα αναπτυχθεί στο συνέδριο από τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Φραγκάκη, θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η γνωριμία με την πόλη της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική, θα δώσει μεγάλη ώθηση γιατί τα τουριστικά γραφεία βασίζονται στις προτάσεις του FVW μέσα από τα άρθρα και αφιερώματα στους προορισμούς για την προώθηση των πωλήσεων.»

Η υπεύθυνη του έργου κυρία Άντα Καραγιάννη από την praxis plus, περιέγραψε το fvw workshop, που θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 20 Σεπτεμβρίου το οποίο θα περιλαμβάνει:  φιλοξενία της συντακτικής ομάδας του FVW Medien, tour operators & travel agents, ώστε να γνωρίσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προορισμών. Επίσης την  Πέμπτη 17/09/20,  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό συνέδριο το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται εξ αποστάσεως. Στα θέματα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται στρατηγικός σχεδιασμός, η επανεκκίνηση  του τουρισμού στο 2021, το portfolio των προορισμών, τι να περιμένουν οι αγορές, τι ζητάει ο πελάτης στις νέες συνθήκες και άλλα. Η δυναμική της δράσης θα οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και στόχους για τις πωλήσεις 2021.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τις γεύσεις της κοσμοπολίτικης Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, να περιηγηθούν στη Χαλκιδική και να επισκεφτούν τα παραδοσιακά και πολιτιστικά της σημεία, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να δούνε από κοντά τουριστικές μονάδες της περιοχής και να θαυμάσουν την παρθένα φύση και τις εξωτικές της παραλίες με την σημαντική προσφορά και συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με τους Δήμους Αριστοτέλη, Κασσάνδρας και Σιθωνίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *