Θετικά μηνύματα και εξαιρετικές προοπτικές για τη Χαλκιδική στην ΙΤΒ

Θετικά μηνύματα και εξαιρετικές προοπτικές για τη Χαλκιδική στην ΙΤΒ

0

Με εξαιρετικά θετικές προοπτικές για τη νέα τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική, ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο η 52η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ.

Στη σημαντικότερη διεθνώς έκθεση τουρισμού, που συγκεντρώνει τα «φώτα της δημοσιότητας» και την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και στην οποία συμμετέχουν περίπου 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου, συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με δικό του stand στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., προβάλλοντας, για τρεις μέρες, τις μοναδικότητες της Χαλκιδικής στους περίπου 110.000 ειδικούς του κλάδου και για δύο ημέρες στο ευρύ κοινό.

Τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά είναι πολύ θετικά για τη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τα στοιχεία των μεγαλύτερων Tour Operators της Γερμανίας, η Χαλκιδική έχει καθιερωθεί ως προορισμός και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των κρατήσεων που παρατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ενδεικτικά οι Thomas Cook, Schauinsland-Reisen & Alltours σημειώνουν διψήφιο αριθμό αυξήσεων στις προκρατήσεις έως τώρα (+30%), ενώ συνολικά η γερμανική αγορά εμφανίζει αύξηση μετά 8% με 10% για όλη τη σεζόν.

Η σημαντική αύξηση των αφίξεων (2015 & 2016: 250.000 => 2017: 300.000) που παρατηρείται από τη Γερμανία, σηματοδοτεί την επαναφορά της γερμανικής αγοράς στον Νομό, ειδικότερα στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι αυξήθηκαν και οι απευθείας πτήσεις (Condor, ASTRA, κ.ά.).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ITB 20128, o πρόεδρος και τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, αεροπορικών εταιριών, δημοσιογράφων και γραφείων δημοσίων σχέσεων. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις με την jet2.com ανακοινώθηκε διπλάσια αύξηση κρατήσεων, καθώς διπλασιάστηκαν και οι πτήσεις από πέρυσι. Πλέον για το 2018 η Jet2 πετάει για το αεροδρόμιο Μακεδονία, από συνολικά 8 προορισμούς της Αγγλίας, με 12 πτήσεις εβδομαδιαίως, «κατακλύζοντας» τη Χαλκιδική με Βρετανούς τουρίστες.

Το 2018, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θα συνεργαστεί με την HolidayCheck, που αποτελεί το δημοφιλέστερο online Travel website της Γερμανίας.

Τέλος,  συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Χαλκιδική, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Οργανισμό του Zingst και των Leading Quality Trails, όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας δικτύου μονοπατιών. Και οι δύο Οργανισμοί βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας πεζοπορικών μονοπατιών με τελικό σκοπό την πιστοποίηση τους. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης, ανταλλαγής επισκέψεων και αυτοψίας των μονοπατιών.