Θετική πορεία για την AUTOHELLAS HERTZ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου AUTOHELLAS HERTZ, για το πρώτο τρίμηνο του 2016, έφτασε τα €46,2εκ., έναντι €31,4 εκ. το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 14,9% φτάνοντας τα €15,7εκ. από €13,7εκ. το 2015.
Τα αποτελέσματα μετά φόρων (ΕΑΤ) ανήλθαν σε € -1,6 εκ. σε σχέση με € -1,2 εκ. κατά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο.

hertzΝα σημειωθεί ότι τα οικονομικά μεγέθη της τρέχουσας περιόδου δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους δεδομένου ότι έχει απορροφηθεί και ενσωματωθεί πλέον από 12/2015 η δραστηριότητα της εισαγωγής αυτοκινήτων SEAT (Τεχνοκάρ) καθώς και η δραστηριότητα λιανικής πώλησης και υπηρεσιών αυτοκινήτων (Βελμάρ).

Ο κύκλος εργασιών από  μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα  αυξήθηκε κατά 11,6% φτάνοντας τα 18.7 εκ με σημαντική αύξηση τόσο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις  όσο και τις μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες .

Επίσης θετική είναι η δυναμική του Ομίλου στο εξωτερικό, όπου πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Κροατία) με τον κύκλο εργασιών να φτάνει τα €8,9εκ.  παρουσιάζοντας αύξηση 18%.

Παράλληλα  η ενσωμάτωση των νέων δραστηριοτήτων (εμπορία αυτοκινήτων) πρόσθεσε  €12,2εκ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι παρά την αδυναμία του πρώτου τριμήνου λόγω (α) εποχικότητας στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και (β) κάμψης της αγοράς στην εμπορία των αυτοκινήτων  από την προσωρινή αναστολή του μέτρου απόσυρσης (που κατόπιν ίσχυσε για Απρίλιο-Μάιο , τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του Ομίλου σημείωσαν βελτίωση κατά € 2 εκ η 15%  φτάνοντας τα 15.7 εκ. .

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

hertz_a_trimino_2016

 

 

 

Οι προοπτικές για την καλοκαιρινή περίοδο δείχνουν κατά αρχήν θετικές για την εταιρεία, τόσο στην Ελλάδα όπου προβλέπεται θετικό πρόσημο αλλά με μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και σε κάποιες αγορές του εξωτερικού, με τις Κροατία και Κύπρο να εμφανίζουν μεγαλύτερες προσδοκίες για ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *