Thomas Cook

Thomas Cook: Η Τουρκία ξεπέρασε την Ελλάδα και συνεχίζει να αυξάνει τα μεγέθη της|Οι τάσεις των ταξιδιών για το 2020

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την δεύτερη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών του Thomas Cook κατέλαβε η Τουρκία, ξεπερνώντας την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Η διαπίστωση αυτή περιλαμβάνεται στην έρευνα του μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στη Βρετανία και αφορά τις προβλέψεις του Thomas Cook σχετικά με τις τάσεις στην ταξιδιωτική αγορά για το 2020.

Με βάση τα στοιχεία κρατήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και τις απαιτήσεις – ανάγκες των πελατών του, η ταξιδιωτική εταιρεία αναμένει ότι οι οικογένειες θα αναζητήσουν γοητευτικά, μικρότερα τουρκικά θέρετρα για τις καλοκαιρινές διακοπές του επόμενου έτους, ο τουρισμός περιπέτειες στη Βόρεια Αφρική θα συνεχίσει να εμφανίζει αυξανόμενη  δημοτικότητα και οι διαφορετικές διακοπές των μελών της ίδιας οικογένειας, ανάλογα με την γενιά, θα είναι η νέα μεγάλη τάση.

Πέρα από τα μεγάλα θέρετρα

Φέτος, η Τουρκία υπερπήδησε την Ελλάδα για να καταλάβει τη δεύτερη θέση ως κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός με τους παραθεριστές να ερωτεύονται ξανά αυτό το hotspot της Ανατολικής Μεσογείου, και τους επιτελείς του Thomas Cook να βλέπουν να ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες, εξερευνώντας τα χωριά και τους μικρούς προορισμούς, πέρα ​​από τα μεγάλα θέρετρα.

Με προσιτές τιμές, εκπληκτικά τοπία και πληθώρα φρέσκων προϊόντων, ο Thomas Cook αναμένει από τους τουρίστες να εξερευνήσουν περισσότερο την Τουρκία το επόμενο καλοκαίρι. Οι προορισμοί Dalyan και Ozdere εμφανίζουν ήδη αύξηση στις προκρατήσεις κατά 12% και 7% αντίστοιχα. Τα Self-catering καταλύματα στην Τουρκία αποδεικνύονται επίσης δημοφιλή για το επόμενο καλοκαίρι, με αύξηση κατά 14% στις κρατήσεις και τα B & B κατά 11%, καταδεικνύοντας ότι οι Βρετανοί επιθυμούν να γνωρίσουν την Τουρκία, την τοπική κουζίνα και τον πολιτισμό, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πελατών που επιστρέφουν, όταν συγκρίνεται με άλλους βασικούς προορισμούς, αποδεικνύοντας ότι αυτή η χώρα αυτή θα έχει ένα εξαιρετικό 2020, όσον αφορά τον Τουρισμό.

Μικροί τυχοδιώκτες κατευθύνονται προς τη Βόρεια Αφρική

Τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές στη Βόρεια Αφρική είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για το καλοκαίρι, με τις οικογενειακές κρατήσεις στην Τυνησία να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση. Ο προορισμός προσφέρει καλή σχέση ποιότητας-τιμής, “family friendly” διακοπές και αμμουδερές παραλίες, καθώς και μεσογειακό κλίμα όλο το χρόνο. Οι πωλήσεις οικογενειακών διακοπών στην Τυνησία αυξήθηκαν κατά 50% αυτόν το χειμώνα έναντι του ίδιου χρόνου πέρυσι και για το επόμενο καλοκαίρι, η Τυνησία δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης, με συνολικές αύξηση κρατήσεων 25%, σε ετήσια βάση.

Δεν είναι όμως μόνο η Τυνησία. Οι κρατήσεις οικογενειακών διακοπών αντιπροσώπευαν το 49% των κρατήσεων στο Μαρόκο και το 50% των κρατήσεων στην Αίγυπτο φέτος το καλοκαίρι. “Αντανακλώντας” τη ζήτηση αυτή, το πέμπτο Casa Cook του Thomas Cook θα ανοίξει στο El Gouna φέτος το χειμώνα.

Κλείνοντας το κενό της γενιάς

Οι διακοπές όλων των γενεών μιας οικογένειας μαζί, όπου οι παππούδες και οι γιαγιάδες συνοδεύουν γονείς και παιδιά στο εξωτερικό, συνέχισαν να κερδίζουν σε δυναμική και σήμερα το 64% των οικογενειών, είτε πηγαίνουν διακοπές με αυτόν τον τρόπο, είτε το εξετάζουν, σε σύγκριση με 57% το 2017.

Ωστόσο, ο Thomas Cook προβλέπει ότι οι διακοπές των γενεών ξεχωριστά είναι η επόμενη μεγάλη τάση στις οικογενειακές διακοπές. Πάνω από το 1/3 των Βρετανών (37%) είτε στέλνουν τα παιδιά τους στους παππούδες για να πάνε μόνοι τους διακοπές, είτε σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια πρόσφατη έρευνα της Mintel, κατά την επιλογή μιας ταξιδιωτικής εταιρείας, το 64% των οικογενειών επέλεξαν την τιμή ως λόγο επιλογής της.

Σχολιάζοντας τις προβλέψεις του επόμενου έτους, ο Will Waggott, επικεφαλής του ταξιδιωτικού Thomas Cook UK, δήλωσε: “Τα έξι εκατομμύρια Βρετανοί πελάτες που κάνουν διακοπές με τον Thomas Cook κάθε χρόνο ψάχνουν για προσιτές διακοπές σε γοητευτικά μέρη, την ευκαιρία να “ανοίξουν” τα μάτια των παιδιών τους νέες χώρες, και  να αποκτήσουν αναμνήσεις με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, όλων των γενεών. Η Τουρκία και η Βόρεια Αφρική είναι προορισμοί που το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό, καθώς είναι προορισμοί εκτός ευρώ και αναμένουμε ότι αυτές οι χώρες θα συνεχίσουν να προσελκύουν τις οικογένειες και στο επόμενο έτος”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *