olga

Θρήνος στον Τουρισμό. “Έφυγε” η Όλγα Ταμπουρή…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Έφυγε” από τη ζωή, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, η Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, η οποία διετέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Sani Festival και Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β. Ελλάδος.

Ήταν σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και οπτικής επικοινωνίας, ενώ μεταξύ άλλων είχε αναλάβει και τη διεύθυνση της τριμηνιαίας πολιτιστικής επιθεώρησης ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ.

Σε μια συνέντευξή της στο Sani Magazine, είχε πει για το “αγαπημένο της παιδί”: «Στις αρχές του φθινοπώρου του 1996 κλήθηκα να αναλάβω τη διεύθυνση του Sani Festival. Με πολύ μεράκι και με άλλο τόσο πάθος –- που αυξανόταν στην πορεία καθώς το έβλεπα να ανθίζει — το φεστιβάλ πήρε μορφή, απέκτησε φανατικούς θεατές που, μαζί με τους διάσημους αλλά και λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι επισκέπτονταν το Λόφο της Σάνης, έγραφαν πινελιά-πινελιά την ιστορία αυτού του εγχειρήματος που έμελλε να γίνει θεσμός, ένα ετήσιο πολιτιστικό ραντεβού κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό.

Το φεστιβάλ της Σάνης είναι γέννημα αγάπης — δεν μπορώ να μιλάω γι’ αυτό με όρους πολιτιστικής διαχείρισης και μάρκετινγκ. Απλά, δε γίνεται! Αυτό που στην αρχή φάνταζε στα μάτια μου ως ένα πρόσφορο έδαφος εναπόθεσης επαγγελματικών ονείρων, ήταν για μένα πολλά περισσότερα. Ήταν ένα «παιδί», ένα «παιδί» αυτόνομο, ανένταχτο σε νόρμες πολιτιστικών πολιτικών και κερδοσκοπικών σκοπιμοτήτων. Νομίζω πως αυτή την «παιδικότητα» αγάπησε -και συνεχίζει να αγαπάει- ο κόσμος που το ακολουθεί, και την ποιότητα του διαφορετικού που μπορεί και προσφέρει χάρη στη γενναιόδωρη στήριξη της ΣΑΝΗ ΑΕ. Κάθε χειμώνα κάνουμε όνειρα, και κάθε καλοκαίρι τα υλοποιούμε, χωρίς άλλες δεσμεύσεις πέραν αυτών που ορίζουν την ποιότητα στη ψυχαγωγία, χωρίς κωλύματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις… Κι αυτό είναι το μυστικό της διαρκούς φρεσκάδας του φεστιβάλ: η έλλειψη οποιασδήποτε παθογένειας που μαθηματικά οδηγεί -ακόμα και μεγαλύτερης εμβέλειας αντίστοιχα εγχειρήματα- σε παρακμή και μαρασμό.

Το Sani Festival συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια παρουσίας στο πολιτιστικό τοπίο της χώρας μας, κι εγώ 23 χρόνια στο τιμόνι του. Μεγαλώσαμε μαζί. Η σχέση μας είναι κυρίως προσωπική, η επαγγελματική έπεται. Είναι για μένα μια οικογενειακή υπόθεση που κάθε χρόνο καλούμαι να αναπτύξω, να εξελίξω, να την οδηγήσω ένα βήμα παραπέρα στο μέτρο του δυνατού.

Ένα μόνο θα ήθελα να ευχηθώ: το φεστιβάλ να συνεχίσει να υπάρχει για χρόνια πολλά ακόμη, να συνεχίσει να αναπνέει και μαζί του να παίρνουν ανάσα κι όλοι όσοι αγαπούν να ακούν καλή μουσική σε ένα γοητευτικό περιβάλλον».

Ήταν παντρεμένη με τον βραβευμένο διεθνώς βιομηχανικό σχεδιαστή Αθανάσιο Μπάμπαλη και είχε δύο κόρες.

H κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 12.15μμ στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Από την οικογένεια του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, συλληπητήρια στην οικογένειά της.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *