© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τι έγινε με τις πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων τον Αύγουστο

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υψηλή διψήφια αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων τον φετινό Αύγουστο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, παραμένουν, ωστόσο, σημαντικά μειωμένα κατά 60%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, ενώ και συνολικά για το οκτάμηνο του 2021 εξακολουθούν να είναι στο “βαθύ κόκκινο”.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρίας υπηρεσιών πληροφορικής TATS, τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία κατέγραψαν θεμελιώδεις αυξήσεις των εσόδων τους τον Αύγουστο. Οι συνολικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 84%, σε σύγκριση με τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, με όλα τα τμήματα να αυξάνονται κατά περισσότερο από 50% και τις κρουαζιέρες (όπου οι δραστηριότητες κρουαζιέρας ήταν σχεδόν ανύπαρκτες το καλοκαίρι του 2020) να τριπλασιάζουν σχεδόν τα έσοδά τους.

Απογοητευτική η σύγκριση σε σχέση με την προ-Covid περίοδο

Απογοήτευση δημιουργεί η σύγκριση των φετινών αποτελεσμάτων των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων με εκείνα του  Αυγούστου του 2019. Τα συνολικά έσοδα από τα ταξίδια μειώθηκαν σχεδόν κατά τα δύο τρίτα, με τις πωλήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων να εξακολουθούν να είναι “βυθισμένες”.

Όσον αφορά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, τα ταξιδιωτικά γραφεία εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για μείωση 27% εφέτος, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Πρόκειται, ωστόσο, για βελτίωση των εσόδων από έτος σε έτος, αφού μόλις τον Ιούλιο η καταγεγραμμένη μείωση ήταν 46%.

Ωστόσο, ο όγκος των παραγγελιών παρουσίασε θετική τάση, τουλάχιστον για τις κρουαζιέρες. Έτσι, για αναχωρήσεις έως τον Οκτώβριο του 2021, ο όγκος τώρα είναι μόλις 1,6% χαμηλότερος από το επίπεδο του 2019, ενώ πριν από ένα μήνα, εξακολουθούσε να παρατηρείται σημαντική υστέρηση 71% στις πωλήσεις κρουαζιέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η TATS (Travel Agency Technologies & Services) παρέχει τακτικά στοιχεία και δεδομένα για τη γερμανική αγορά εξερχόμενων ταξιδιών.

ksd PRIMAGEL
adv

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *