Τι είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι passport, διαβατήριο. Το λέω αυτό, γιατί έχει ακουστεί ότι θα επιβάλλεται για να μετακινηθεί κάποιος από τη μία χώρα στην άλλη. Όχι, δεν θα επιβάλλεται. Αυτό που έχουμε προτείνει θα είναι απλά κωδικοποίηση με έναν τέτοιο τρόπο, για όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε, όταν κάποιος μετακινείται από μια χώρα στην άλλη, αντί να έχει κάνει ένα τεστ covid, να δείχνει το πιστοποιητικό και να μπορεί άνετα και με λιγότερη γραφειοκρατία να μετακινείται. Αυτό έχουμε ζητήσει και πιστεύουμε ότι μπορεί ως λύση να προωθηθεί και να αποτελέσει μια κοινή κωδικοποίηση για όλες τις χώρες της Ευρώπης”.

Αυτή ήταν η απάντηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, σε σχετική ερώτηση και με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Περαιτέρω για την είσοδο στην Ελλάδα των τουριστών το Καλοκαίρι, ο κ. Ταραντίλης είπε: Ας δούμε τι συμβαίνει τώρα. Ας δούμε τι συνέβαινε το Καλοκαίρι. Αυτό που συνέβαινε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα, ήταν να ζητείται  όταν έρχεται κάποιος από μια χώρα άλφα σε μια χώρα βήτα, να κάνει τεστ covid. Είναι κάτι το οποίο δεν επιβάλλονταν. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για κάποιον θα δείχνει ότι έχει εμβολιαστεί και να μην χρειάζεται να κάνει το τεστ. Κοινώς θα μειώσει τη γραφειοκρατία. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μας, γιατί είμαστε μια τουριστική χώρα. Θέλουμε οι διαδικασίες και η γραφειοκρατία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Αυτό ακριβώς εξυπηρετεί η ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

ksd εμβολιασμού
adv

Ακόμη, για το άνοιγμα της εστίασης, κι αν εφόσον αποφασιστεί, θα συνδεθεί και με την άρση του απαγορευτικού για την κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ, ο Χρήστος Ταραντίλης είπε:Είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό το θέμα, για το λόγο ότι, όπως σας είπα και πριν, πρώτα θα πρέπει να μετρήσουμε τι γίνεται με το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Πρώτα θα πρέπει να μετρηθεί πώς αυτό επηρεάζει σε συνδυασμό με το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και με τις νέες συνθήκες και στη συνέχεια, να πάμε στην Επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, για να πάρουμε  την τελική απόφαση”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *