ksd copyright
Το εμβληματικό κτίριο της γερμανικής Βουλής| © money tourism copyright photo

Τι κάνουν οι γερμανικοί tour operators γα να “κερδίσουν” το 25% και τα 2 εκατ. πελάτες της Thomas Cook…

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες στη Γερμανία, όπως οι TUI, DER Touristik, FTI, Alltours και Schauinsland-Reisen, προσπαθούν να κερδίσουν τους πελάτες της Thomas Cook, με ειδικές προσφορές, έχοντας εξασφαλίσει πρόσθετα δωμάτια, από ξενοδοχεία που συνεργάζονταν με τον χρεωκοπημένο Thomas Cook.

Η Thomas Cook της Γερμανίας, με 2 εκατομμύρια πελάτες σε ετήσια βάση, 25% περίπου μερίδιο αγοράς και 660.000 προκρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2020, κατά τη στιγμή της χρεωκοπίας, αποτελεί μήλο της έριδος για τους υπόλοιπους ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

Ως γνωστόν η διευθύνουσα σύμβουλος του γερμανικού βραχίονα της Thomas Cook, με επιστολή της που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το money-tourism.gr, “Δουλεύουμε σκληρά για να συνεχίσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1η Δεκεμβρίου 2019, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε διακοπές από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά”.

Παράλληλα, οι διαχειριστές αφερεγγυότητας της εταιρείας βρίσκονται σε εντατικές συνομιλίες με δυνητικούς επενδυτές για την Thomas Cook GmbH ως σύνολο ή μεμονωμένα τμήματα της εταιρείας, των οποίων οι εταιρείες ταξιδιωτικών πρακτορείων περιλαμβάνουν Neckermann Reisen, Öger Tours, Thomas Cook Signature, Bucher Reisen και Air Μαριν. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα επαναλειτούργησε και η ιστοσελίδα της Neckermann.

Ωστόσο, λόγω της αβεβαιότητας ότι η Thomas Cook μπορεί να επαναλειτουργήσει στο σύνολό της ή σε κάποιο μέρος της, οι ανταγωνιστές έσπευσαν να προσφέρουν στους  πελάτες, διάφορες εναλλακτικές επιλογές διακοπών και να υπογράψουν με ξενοδόχους οι συνεργάζονταν αποκλειστικά ή ως επί το πλείστον, με τον χρεωκοπημένο ταξιδιωτικό πράκτορα.

Η TUI στοχεύει 500.000 επιπλέον πελάτες το 2020

AndryszakΗ TUI έχει ανακοινώσει ότι αναμένει 500.000 επιπρόσθετους πελάτες το 2020 και θα επεκτείνει τη δυναμικότητα των ξενοδοχείων μαζικά στους σημαντικότερους προορισμούς της Μαγιόρκα, των Καναρίων Νήσων, της Ελλάδας και της Τουρκίας, μεταξύ άλλων μέσω πολυάριθμων συμφωνιών αποκλειστικότητας. Ο ηγέτης της ταξιδιωτικής αγοράς θα επεκτείνει επίσης το πτητικό του πρόγραμμα, με περισσότερες πτήσεις από τη Λειψία και σκέφτεται να προσθέσει περισσότερες πτήσεις και από άλλα αεροδρόμια. Παράλληλα, η TUIfly αναμένεται να δρομολογήσει πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς, πιθανώς το χειμώνα 2020/21.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, η TUI ελπίζει να υπογράψει με έναν τριψήφιο αριθμό πρώην ταξιδιωτικών πρακτορείων Thomas Cook για να επεκτείνει το δίκτυο των συνεργατών πωλήσεων.

Η DER Touristik επεκτείνεται
Sören-Hartmann_der_touristik
Ο κ. Sören Hartmann του DER Touristik

Παρόμοιο μήνυμα υπήρξε και από τον όμιλο Rewe, στον οποίο ανήκει η DER Touristik, η οποία είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Sören Hartmann δήλωσε: “Είμαστε μια ισχυρή ομάδα, καθώς η Rewe Group υποστηρίζει την αξιοπιστία, την ποιότητα και την φερεγγυότητα. Οι παραθεριστές και οι ξενοδόχοι, αλλά και οι λοιποί επαγγελματίες του Τουρισμού,  μπορούν να είναι σίγουροι ότι μπορούν να βασιστούν σε εμάς”.

Όσον αφορά στις δραστηριότητες πωλήσεων, η DER Touristik πληρώνει στους ταξιδιωτικούς πράκτορες 2% επιπλέον προμήθειες για κρατήσεις από πρώην πελάτες της Cook μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και προσφέρει διακοπές σε τιμές ελκυστικές με τις πτήσεις της Condor για τις προσεχείς φθινοπωρινές διακοπές σε προορισμούς της Καραϊβικής και του Ινδικού Ωκεανού.

Η Alltours προσφέρει πρώην ξενοδοχεία-συνεργάτες του Cook
alltours
Ο κ. Willie Verhuven του Alltours

Εν τω μεταξύ, η Alltours δήλωσε ότι “έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος” των ξενοδοχείων και των κλινών που είχε η Thomas Cook Γερμανίας, σε πολλές μεσογειακές χώρες, αλλά και ορισμένες προορισμούς για μακρινές αποστάσεις. Τώρα πραγματοποιούνται κρατήσεις, οι  οποίες περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία Sentido, Casa Cook, Club Cook και Sunconnect, καθώς και τα ξενοδοχεία Iberostar και H10, για το χειμώνα 2019/20 και το καλοκαίρι του 2020. “Αυτό σημαίνει ότι κανένας παραθεριστής δεν πρέπει να “ξεχάσει” το αγαπημένο του ξενοδοχείο”, εξήγησε ο Karsten Fricke, διευθυντής ξενοδοχείων της εταιρίας. Επιπλέον, η Alltours προσφέρει σε όλους τους πελάτες που κάνουν κράτηση για χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης ή επαναδρομολόγησης σε εναλλακτικό προορισμό.

FTI
O Dietmar Gunz, ιδιοκτήτης του FTI

Τέλος, η FTI προσφέρει τώρα διακοπές σε 300 πρώην ξενοδοχεία της Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων Iberostar, Sentido και Sunconnect. Επιπλέον, η DER Touristik, η FTI και η Schauinsland προσφέρουν όλα τα ξενοδοχεία-club Aldiana , τα οποία προηγουμένως είχαν μια ευρεία συμφωνία πώλησης με τον Thomas Cook. Ο επικεφαλής της DER Touristik της Κεντρικής Ευρώπης Ίνγκο Μπρμιρστέρ δήλωσε ότι οι λέσχες Aldiana “διευρύνουν ιδανικά” το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του ομίλου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *