Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής της Π.Ι.Ν., κ. Σπύρου Γαλιατσάτου στο ταξιδιωτικό κανάλι Hit-TV-Reise.eu και στον δημοσιογράφο, Rainer Lohr.

Τη σημαντική άνοδο της γερμανικής αγοράς στα Ιόνια νησιά επιβεβαίωσε η ΙΤΒ 2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εντυπωσιακή άνοδο από όλες τις τουριστικές αγορές προς τα Ιόνια νησιά προβλέπεται για τη νέα τουριστική σεζόν, με τα ποσοστά ανόδου της γερμανικής αγοράς να είναι ιδιαίτερα υψηλά, προσεγγίζοντας τη βρετανική, που είναι η πρώτη σε αφίξεις αγορά-πηγή τουριστών για το Ιόνιο. Αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην ITB 2018, στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε με διπλό περίπτερο, εντός του Ε.Ο.Τ., όπως κάθε χρόνο.

Οι εκτιμήσεις αυτές διαπιστώθηκαν και στις συναντήσεις των στελεχών της Π.Ι.Ν. με εκπροσώπους των Tour Operators, ενώ τις ίδιες εκτιμήσεις έκανε και η υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, μετά από συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων.

Οι ενέργειες και οι δράσεις που έγιναν από την Π.Ι.Ν και με την βοήθεια του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων «Above & Beyond Consulting», με πλειάδα δημοσιευμάτων στα Γερμανόφωνα ΜΜΕ, κατόπιν επιτόπιων επισκέψεων εξειδικευμένων δημοσιογράφων, έχουν φέρει τα Ιόνια νησιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Γερμανόφωνης τουριστικής πελατείας.

Άλλωστε οι επί πλέον προγραμματισθείσες πτήσεις και αεροπορικές θέσεις από τη Γερμανία για το 2018 στις οποίες προστίθενται νέες με αμείωτο ρυθμό, επιβεβαιώνουν τα γεγονότα. Για παράδειγμα η αεροπορική εταιρία Easy Jet, ενώ αρχικά θα εκτελούσε τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου προς Κέρκυρα και Κεφαλονιά, από τις αρχές Αυγούστου έως το τέλος Οκτωβρίου, επέκτεινε το πρόγραμμά της από 01/06 προς Κεφαλονιά και από 03/06 προς Κέρκυρα, δηλαδή κατά δύο μήνες, σε αμφότερους τους προορισμούς.

Φέτος, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο της Π.Ι.Ν δώδεκα συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών ΜΜΕ της Γερμανίας και της Αυστρίας, καθώς και μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Hit-TV-Reise.eu. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Tουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, παραχώρησε συνέντευξη στην Deutsche Welle.

Ακόμη, στις 09/03, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κυκλοφόρησε το έγκυρο γερμανικό περιοδικό FVW Medien, με «σαλόνι» τα Ιόνια Νησιά, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση στο περίπτερο με την εκδότρια, κα. Rabea Spirakle.

Στην έκθεση παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών (τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι) από όλα τα νησιά, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις συναντήσεις τους στον χώρο του περιπτέρου της Π.Ι.Ν.. Επίσης έγιναν συναντήσεις με στελέχη αεροπορικών εταιριών.

Yπεύθυνος για το περίπτερο της Π.Ι.Ν. ήταν ο κ. Γιώργος Παπαβλασσόπουλος από την Π.Ε. Κέρκυρας, ενώ σημαντική, όπως κάθε χρόνο, ήταν η βοήθεια -αφιλοκερδώς- του Γερμανόφωνου επιχειρηματία από τη Λευκάδα, κ. Απόστολου Θεοχάρη, αλλά και του κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, μόνιμου κατοίκου του Βερολίνου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *