deriziotis ksd

Τι συμβαίνει με τους λοιμωξιολόγους;

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ;

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Σίγουρα δεν είμαι λοιμωξιολόγος.

Σίγουρα όμως “κατέχω” την κοινή λογική.

Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη.

Αντιθέτως η Ιατρική και η Λοιμωξιολογία είναι επιστήμη.

Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ο τελευταίος που θα έδινα ιατρικές συμβουλές και θα είχα άποψη για τα μέτρα που εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Όμως βλέπω μερικά … παράξενα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις μεταξύ άλλων και στον Τουρισμό.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άκουσα τις δηλώσεις του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη.

Δεν αναφέρομαι βέβαια στις δηλώσεις περί διάταξης και χωρητικότητας σχολικών αιθουσών, τις οποίες πολλοί επιστήμονες επώνυμα και τεκμηριωμένα, αποδόμησαν πλήρως.

Δεν έχω ομολογώ την γνωστική επάρκεια για να έχω άποψη.

Αναφέρομαι σε κάτι πολύ απλό: ερωτηθείς για τον δείκτη μετάδοσης κορωνοϊού στην χώρα μας, τον περίφημο R0, είπε ότι είναι λίγο κάτω από το 1, περίπου στο 1.

Αυτό λοιπόν είναι κάτι πολύ απλό και απολύτως μονοσήμαντο. Άλλο 1 άλλο 1,2, άλλο 0,80 και πάει λέγοντας. Και το καταλαβαίνω, όπως φαντάζομαι και όλοι μας

Το 1 όμως είναι κρίσιμο, γιατί εκεί αρχίζει, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η ανεξέλεγκτη διάδοση του κορωνοϊού.

Ακριβώς την επόμενη ημέρα, μιλούσα στο τηλέφωνο με κυβερνητικό αξιωματούχο και μου έλεγε ότι τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, εξακολουθούν να είναι καλά και κακώς υπάρχει όλη αυτή η φημολογία. Του αντέτεινα εύκολα ότι με τον δείκτη R0, δεν έχει δίκιο. Για να ακούσω άναυδος ότι πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει επισήμως ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έδωσε στην δημοσιότητα R0 στο 0,85.

Ομολογώ ότι έμεινα άναυδος και το έλεγξα, αισθανόμενος μεγάλη έκπληξη γι’ αυτή την ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ.

Πράγματι λοιπόν, σύμφωνα με την Επιτροπή, ο δείκτης ήταν 0,85.

Και αναρωτιέσαι, ο κ. Μαγιορκίνης, που είναι αν δεν κάνω λάθος αναπληρωτής του καθηγητή Τσιόδρα και Νο2 στην Επιτροπή, δεν ήξερε; Ή ελαφρά τη καρδία, “πέταξε” ένα νούμερο;

Δεν γνωρίζει ο κ. Μαγιορκίνης ότι αυτές οι δηλώσεις φθάνουν στα πέρατα της Οικουμένης και “αξιοποιούνται καταλλήλως”;

Δεν γνωρίζει ο κ. Μαγιορκίνης ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτά που λέει;

Και πέραν του κ. Μαγιορκίνη, είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι λοιμωξιολόγοι, να έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια και να λέει ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του;

Είναι δυνατόν ο καθένας να έχει άλλη άποψη;

ksd
adv

Κι ο κοσμάκης ποιον να πιστέψει;

Θεωρώ ότι τουλάχιστον τα μέλη της Επιτροπής, που δεσμεύονται τρόπο τινά από την λειτουργία της, θα πρέπει να είναι προσεκτικά σε αυτά που λένε.

Η εικόνα που ο καθένας λέει ότι θέλει, δεν περιποιεί τιμή για την ελληνική Πολιτεία

Η επικοινωνιακή διαχείριση

Και πάμε τώρα στο θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης.

Υπάρχει;

Από πλευράς κυβέρνησης εννοώ.

Φοβάμαι πως όχι, αν και τις τελευταίες ημέρες η εικόνα είναι καλύτερη.

Και αναφέρομαι στο θέμα των lockdown, που “μοίραζε” δεξιά και αριστερή η γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Και προς Θεού δεν αναφέρομαι στα μέτρα που ανακοίνωνε, καθότι όπως γράφω παραπάνω δεν μπορώ να έχω άποψη, αλλά στο πως τα ονόμαζε.

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει για τον Τουρισμό η φράση lockdown και ότι κάθε φορά που ακούγεται αυτή για έναν προορισμό, την επόμενη στιγμή, υπάρχουν χιλιάδες ακυρώσεις.

Δεν είναι κακό που δεν το ξέρουν. Δεν είναι άλλωστε η δουλειά τους. Άλλη είναι η δουλειά τους και την κάνουν, κατά γενική ομολογία, καλά.

Θα έπρεπε όμως από πλευράς κυβέρνησης, να υπάρξει μέριμνα για την επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της κατάστασης.

Το θέμα επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, υπογραμμίζοντας ότι στην “Χαλκιδική υπάρχουν μέτρα και όχι lockdown”.

Είχαν προηγηθεί άλλοι που σε συνομιλίες τους με κυβερνητικά στελέχη, είχαν επισημάνει τα προβλήματα που δημιουργεί η φρασεολογία και όχι τα μέτρα.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η δέουσα προσοχή, γιατί απ΄ότι φαίνεται τα δύσκολα είαι μπροστά.

Tagged

2 σχόλια στο “Τι συμβαίνει με τους λοιμωξιολόγους;

 1. Αγαπητέ μου Κώστα
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου .
  Σε μια επιστολή μου στον πρωθυπουργό αν θυμάσαι έγραψα ότι οι λοιμωξιολογοι έφεραν τον πανικό τότε και ο Υπουργός Τουρισμού ήθελε τα ξενοδοχεία να λειτουργούν με πτέρυγες απομόνωσης σαν νοσοκομεία κλπ.Ειχα προτείνει τότε ότι το ΧΑΜ αρκεί με το παραπάνω .
  Μετά από ένα τρίμηνο λοκ νταουν που στοίχισε 15-20 δις εδώ και πάνω από 5-6 Τρις παγκοσμίως που καταλήξαμε ;
  Με ΧΑΜ και αεροπλάνα πετάνε και τα μπαρ τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία δουλεύουνε και μας κάνουν τώρα να πιστεύουμε ότι τα λοκ νταουν ήτανε υπερβολές των λοιμοξιωλογων αφού κανένα αποτέλεσμα τελικά δεν είχαν .
  Ποια η διαφορά από Μαρτη με τώρα ?γιατι τον Μαρτη και όχι τώρα ?
  Οι μάσκες μας έλεγαν λίγο καλό κάνουν .Ο Τσιόδρας είπε ότι δεν είναι και απαραίτητες .
  Όλη η φασαρία για το τίποτα .
  Ας έκαναν νόμο τη μάσκα παντού εκτός σπιτιού και ας δούλευαν όλα από τότε .
  Τόσο απλό .
  Κατάστρεψαν επιχειρησεις και κράτη χωρίς λόγο.Δεν γνωρίζαν τίποτα .Στην καμπούρα μας έμαθαν .
  Στο χέρι μας ήταν και είναι να κολλήσουμε τελικά η όχι.
  Ο Τουρισμός που κατάστρεψαν βλέπουμε πως είναι η πιο ακίνδυνη στατιστικά πηγή διάδοσης .
  Έχεις απόλυτο δίκιο και είσαι ο μονος που τα κράζει .
  Θυμάσαι τι ζήτησα από τον πρωθυπουργό για να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρησεις .
  Τα έδωσε όλα εκτός από τις δόσεις και τώρα το ανακάλυψε και ο πολύ συμπαθής κ.Τασιος .
  50 χρόνια στον Τουρισμό και κάτι λίγα έμαθα .
  Αλλά μια ομάδα λοιμοξιωλογων να κάνουν τόση ζημιά παγκοσμίως δεν το περίμενα ..
  Ελπίζω η ιστορία να μας δικαίωση
  Με εκτίμηση
  Τάσος Ριζος

 2. Το οτι τα Υγειονομικα πρωτοκολλα για τα καταλυματα ηταν υπερβολικα και ανεφαρμοστα, εν πολλοις, αυτο ηταν εμφανες απο την πρωτη στιγμη, ιδιως στις περιπτωσεις υπαρξης κρουσματος σε ενα καταλυμα και το πως θα γινοταν η διαχειρηση! Ακομη και πρωτοκολλα διαχειρησης απο Νοσοκομεια Λοιμωδων αντεγραψαν, για να εφαρμοστουν στα ξενοδοχεια, με αποτελεσμα οι συντηρητικοι ιδιοκτητες, να μην ανοιξουν τα καταλυματα τους και να χασουν τη χρονια 100%! Τωρα και κατοπιν εορτης, βλεπουμε και ακουμε τι γινεται, με την αποκρυψη κρουσματων, αλλα και το παρτυ που εγινε στους υπολοιπους κλαδους, δισκεδαση, εστιαση, κ.λ.π! Ολους τους υπολοιπους τους εκαναν τα κεφια, με αποστασεις, πληροτητες και αλλα, ενω στα ξενοδοχεια δεν αλλαξε ουτε κομμα! Αλλα για αυτο ευθυνονται ολα τα οργανα, επαγγελματικα και θεσμικα, που εμπλεκονται στον κλαδο, που συμφωνησαν σε τετοια απαγορευτικα πρωτοκολλα, αντι να παρουν θεση και να πουνε στην Κυβερνηση, πως οι ξενοδοχοι δε θα ανοιξουν τα Καταλυματα τους, στο συνολο τους, κι ας πηγαινε μετα η Κυβερνηση, να ανοιξει τα συνορα, σαν ξεφραγο αμπελι, για να δουμε τι θα γινοταν! Αλλα βλεπεις, ο καθε Ελληνας, ενδιαφερεται μονο για τον κωλο του και ετσι φτασαμε εδω που φτασαμε, αλλοι να μην εχουν ανοιξει ουτε ημερα και αλλοι, σε καποιους προορισμους, να τριβουνε τα χερια τους και να λενε, ”δοξα τω Θεω”, παλι καλα τη βγαλαμε κι εφετος! Ντροπη και αισχος, για το αλαλουμ που επικρατησε, γιατι κανενας δεν θα μας δωσει το εισοδημα που χασαμε, εκτος απο υποσχεσεις και δανεικα, που θα πεσουν επανω στις υποχρεωσεις που ερχονται και το προβλημα θα γινει διπλο! Ευχαριστω, αλλα υπαρχουν και πολλα αλλα, που θελω να πω! Θα υπαρξουν αξιοπιστα στατιστικα, για τη σεζον αυτη, οσον αφορα, οχι τις πληροτητες, αλλα τι εγινε με τα κρουσματα που υπηρξαν, μεσα σε καταλυματα; Ποσα ηταν; Πηγαν σε καταλυματα υποδοχης covid? Μπηκαν σε καραντινα; Υπηρξαν δωματια καραντινας; Ολα αυτα τα στοιχεια, που θα δειχνουν τι εγινε στην πραγματικοτητα! Αλλα, θα μου πεις, τι ψαχνω τωρα; Ο θανατος σου η ζωη μου!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *