Την επέκταση του δρομολογίου της άγονης γραμμής για τη σύνδεση της Καλύμνου με Σύμη, Νίσυρο, Τήλο, Κω και Αστυπάλαια, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

ΦΟΡΕΙΣ

Με παρέμβασή του και Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ζητά να επεκταθεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος-Νίσυρος-Κως-Αστυπάλαια που εκτελείται κάθε Δευτέρα, με επιστροφή την Τρίτη από το Ε/Γ-Ο/Γ Σταύρος, προκειμένου να προσεγγίζει και το λιμάνι της Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι το ζήτημα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.
Επισημαίνει, επίσης, ότι υπάρχουν πάντα τα περιθώρια για βελτιωτικές παρεμβάσεις και ότι η σύνδεση της Καλύμνου, μέσα από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με τα άλλα νησιά μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και θα βελτιώσει το δίκτυο και την ποιότητα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας και επικοινωνίας.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, σε αυτή τη συγκυρία και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η ερώτηση

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:

“Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Επέκταση του δρομολογίου της άγονης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος-Νίσυρος-Κω-Αστυπάλαια, ώστε να προσεγγίζει και την Κάλυμνο»

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι το ζήτημα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική, τουριστική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.
Η βελτίωση της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας μέσα από τις συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών γραμμών στα Δωδεκάνησα, είναι δεδομένο ότι αποτελεί στόχο του Υπουργείου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πάντα τα περιθώρια για βελτιωτικές παρεμβάσεις, όπως η επέκταση του δρομολογίου της άγονης γραμμής Ρόδος-Σύμη-Τήλος-Νίσυρος-Κως-Αστυπάλαια που εκτελείται κάθε Δευτέρα, με επιστροφή την Τρίτη από το Ε/Γ-Ο/Γ Σταύρος.
Το δρομολόγιο αυτό θα πρέπει να επεκταθεί με την προσέγγισή του στο λιμάνι της Καλύμνου.
Η σύνδεση της Καλύμνου, μέσα από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με τα άλλα νησιά μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και θα βελτιώσει το δίκτυο και την ποιότητα της ενδονησιωτικής συγκοινωνίας και επικοινωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η επέκταση του συγκεκριμένου δρομολογίου προκειμένου να προσεγγίζει και το λιμένα της Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *