Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου η απονομή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2017

ΦΟΡΕΙΣ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου, Αμαλίας 8.

Σε σύνολο 50 βραβευθέντων από όλα τα Κράτη Μέλη, η Ελλάδα έχει τρεις νικητές. Πρόκειται για τις ΜΚΟ PRAKSIS και ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την κα. Αικατερίνη ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, που θα βραβευθούν στη φετινή διοργάνωση.

Τα μετάλλια θα απονείμουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και τα Μέλη του , κα. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη και κ. Μιλτιάδης Κύρκος, οι οποίοι και θα εκφωνήσουν ομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει κάθε χρόνο το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη σε πολίτες ή ομάδες πολιτών, σωματεία ή οργανώσεις, που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση και επιτεύγματα στην προαγωγή καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ, καθώς και στη διευκόλυνση και προαγωγή της διασυνοριακής και διεθνικής συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπεριλαμβάνεται και η πολιτιστική συνεργασία που συμβάλλει στην ενίσχυση της αντίληψης για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *