Συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Κρήτης στον διεθνή ποδηλατικό αγώνα «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής ποδηλατικός αγώνας με αναπηρία «FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP», στο αεροδρόμιο Τυμπακίου, το διήμερο 28-29 Απριλίου.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες αθλητές, καθώς ταυτόχρονα γίνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου, όπως επίσης σπουδαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, αφού ο αγώνας ορίζεται ως open. Έχει αναγνωρισθεί και αναρτηθεί ήδη στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και χαρακτηρίζεται ως κατηγορίας C1 (υψηλότερη θέση, μετά τα παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα). Μάλιστα, ο αγώνας δίνει βαθμούς για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς του «ΤΟΚΥΟ 2020».

Παράλληλα, την Κυριακή 29 Απριλίου θα διοργανωθεί Λαϊκός αγώνας ποδηλασίας και διασυλλογικός στη μνήμη του πρωταθλητή ΑμεΑ «Γ. Σηφάκη» για όλους τους ντόπιους αθλητές και τα μικρά παιδιά, κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία και προωθώντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης, ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ), ο Πάρις Επιτροπάκης, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας και πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ «ΤΑΛΩΣ», ο Κώστας Σιάχος γ.γ. Ομοσπονδίας, και ο Γιώργος Βαρβεράκης ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας ΑΜΕΑ, αναφέρθηκαν στη διοργάνωση των αγώνων και τα οφέλη του για την Κρήτη που είναι πολλά και συγκεκριμένα:

-Η Κρήτη θα προβάλλεται συνεχώς από όλα τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι αγώνας παγκόσμιου ενδιαφέροντος που εντάσσεται στο επίσημο καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας UCI και την ιστοσελίδα της.

-Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε, να προβάλουμε και να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά και τη φιλοξενία μας, ανοίγοντας και νέους ορίζοντες στον αθλοτουρισμό, τον αθλητισμό των ΑμεΑ, τη δυνατότητα τουρισμού και αναψυχής για άτομα με αναπηρία στις εγκαταστάσεις του νησιού.

-Η αναφορά του ιστορικού μνημείου της Φαιστού από τη μία και του κλίματος, της θάλασσας και του σεβασμού στα Άτομα με Αναπηρία από την άλλη, θα αναδείξουν την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο της το μεγαλείο.

-Πολλά παιδιά, γονείς, οργανώσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές και αθλήτριες με διάφορες αναπηρίες, και να ξεπεράσουν, δισταγμούς, στεγανά και προκαταλήψεις, εμπνέοντας, ειδικά τα νέα παιδιά με αναπηρία να βγουν στην κοινωνία και να ζήσουν όπως πρέπει.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *