Τις εταιρίες Κρουαζιέρας επιδοτεί η Τουρκία

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την πρόθεσή της να επιδοτεί με 30 δολάρια ανά επιβάτη τις εταιρίες κρουαζιέρας που θα εντάξουν στα προγράμματά τους την Τουρκία, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταιριών, οι οποίες απέσυραν τη χώρα από τα προγράμματά τους.

Το οικονομικό αυτό κίνητρο ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Nabi Avci, σε συνέντευξη τύπου. «Προσφέρουμε στις εταιρίες που φέρνουν στην Τουρκία επιβάτες με κρουαζιερόπλοια 30 δολάρια ανά επιβάτη», δήλωσε συγκεκριμένα. Η προσφορά ισχύει για πλοία χωρητικότητας άνω των 750 επιβατών, που σημαίνει πως για ένα κρουαζιερόπλοιο με 1.000 επιβάτες, για παράδειγμα, θα καταβληθεί επιδότηση ύψους 30.000 δολαρίων.

Οι επιδοτήσεις

Η προσφορά είναι παρόμοια με τις επιδοτήσεις που έχουν ήδη καταβληθεί για πτήσεις charter για τη διατήρηση της αεροπορικής ικανότητας, παρά την αδύναμη ζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι, οι αεροπορικές εταιρίες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λαμβάνουν 6.000 δολάρια ανά πτήση, σε ένα πλήθος προορισμών, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι κρουαζιέρες έχουν απομακρυνθεί από την Τουρκία το τελευταίο έτος, λόγω της ανησυχίας των ταξιδιωτών για θέματα ασφάλειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και καθώς η γενική ζήτηση για τον προορισμό μειώθηκε δραματικά. Ειδικότερα, ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας που επισκέπτονται τη χώρα έχει μειωθεί από περίπου 2 εκατομμύρια το 2015 σε περίπου 600.000 φέτος.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας, όπως οι Aida Cruises, Royal Caribbean Cruises, MSC Kreuzfahrten, Norwegian Cruise Line  και Costa, απέσυραν την Τουρκία από τα προγράμματά τους. Μεταξύ των λίγων που έχουν διατηρήσει στις διαδρομές τους την Τουρκία είναι η TUI Cruises και η Celestyal Cruises.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν το οικονομικό κίνητρο θα είναι αρκετό για να πείσει τις γραμμές κρουαζιέρας να εντάξουν και πάλι στα προγράμματά τους την Τουρκία. Εκτός από το γεγονός ότι οι περισσότερες διαδρομές κρουαζιέρας σχεδιάζονται πολύ καιρό πριν, ένα ζήτημα είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες, κάποιες φορές, αποκλείουν ορισμένα λιμάνια σε εποχική βάση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *