© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τίτλοι τέλους για την Esprit μετά από πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το κλείσιμο του ειδικού στις διακοπές σκι, Esprit Ski, ανακοίνωσε η μητρική εταιρία της Inghams, Hotelplan UK, στο τέλος της φετινής, χειμερινής περιόδου, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια δραστηριοποίησης.

Η Hotelplan δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα της επιτρέψει να διοχετεύσει τους πόρους και την τεχνογνωσία της προς τη συνεχή επιτυχία της Inghams. Ένας μικρός αριθμός μόνιμων θέσεων θα επηρεαστεί από την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Hotelplan, ενώ, παράλληλα, θα μειωθεί ο αριθμός των εποχικών θέσεων στο εξωτερικό.

“Τα τελευταία χρόνια, η Esprit αντιμετώπισε έναν αυξανόμενο αριθμό λειτουργικών προκλήσεων. Αντίθετα, η Inghams συνέχισε να ευημερεί, χάρη στην ευρεία γκάμα επιλογών διακοπών, την ευρύτερη επιλογή θερέτρων και τύπων καταλυμάτων και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες της”, δήλωσε η Hotelplan σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Ο Joe Ponte, διευθύνων σύμβουλος της Hotelplan UK, επέμεινε ότι η απόφαση δεν σχετίζεται με την πρόσφατη απόφαση της ελβετικής μητρικής εταιρίας Migros να θέσει τον όμιλο προς πώληση.

“Η επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο επανεξετάζει τις επιδόσεις της Esprit εδώ και αρκετό καιρό και αυτή η διοχέτευση των πόρων αποτελεί μέρος της υφιστάμενης στρατηγικής μας και της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας να επενδύσουμε στη μακροπρόθεσμη μελλοντική επιτυχία των άλλων εμπορικών σημάτων του ομίλου”.

Οι κρατήσεις διακοπών της Esprit για την τρέχουσα σεζόν 2023/24 θα πραγματοποιηθούν κανονικά και η μάρκα θα συνεχίσει να δέχεται νέες κρατήσεις για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι πελάτες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση για την περίοδο 2024/25 θα βρουν πολλά από τα σαλέ και τα ξενοδοχεία της Esprit διαθέσιμα για κράτηση μέσω της Inghams, αλλά χωρίς τις επιλογές παιδικής φροντίδας της Esprit.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Esprit και της Inghams, John Mansell, δήλωσε: “Είναι απίστευτα δύσκολο να αποχαιρετήσουμε την Esprit, αλλά η επικέντρωση των προσπαθειών μας ώστε η Inghams να συνεχίσει να ευδοκιμεί είναι η σωστή απόφαση”.

“Η Esprit είχε μια φανταστική 41ετία και είμαστε πολύ περήφανοι για όλες τις οικογένειες και τα παιδιά που μυήσαμε στο σκι. Η Esprit θα έχει πάντα μια θέση στις καρδιές μας και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα μας για τη σκληρή δουλειά και το πάθος που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια”, πρόσθεσε.

Η Hotelplan δήλωσε ότι, καθώς η πλειοψηφία των εργαζομένων της Esprit στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται ήδη στις αδελφές εταιρίες Inghams και Santa’s Lapland, ο χρόνος και η τεχνογνωσία τους -μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν- θα αξιοποιηθούν πλήρως για να επικεντρωθούν σε αυτές τις εταιρίες.

Ο αριθμός των απαιτούμενων εποχικών θέσεων στο εξωτερικό θα μειωθεί από τον επόμενο χειμώνα (2024/25), ενώ θα επηρεαστεί ένας μικρός αριθμός μόνιμων θέσεων στις ομάδες της Hotelplan που είναι υπεύθυνες για την παροχή των υπηρεσιών της Esprit στα θέρετρα.

Ο όμιλος δήλωσε ότι οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί και θα διαβουλευτούν σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *