© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότερο από το 1/3 των Βρετανών σχεδιάζει να περικόψει τις δαπάνες για διακοπές, λέει η ABTA

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μόνο το 4% των Βρετανών που πήγαν διακοπές φέτος δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν ξανά τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ABTA Holiday Habits.

Από αυτούς που πήγαν διακοπές, η πλειοψηφία αναμένει να ξοδέψει το ίδιο ποσό ή και μεγαλύτερο, παρά την κρίση κόστους ζωής.

Ωστόσο, το 35% των 2.000 ατόμων που ερωτήθηκαν στην έρευνα τον Αύγουστο δήλωσαν ότι είναι πιθανό να περικόψουν τις δαπάνες για τις διακοπές τους το επόμενο έτος λόγω της αύξησης των λογαριασμών των νοικοκυριών.

abtaΑπό εκείνους που σχεδιάζουν να μειώσουν, το 36% είπε ότι θα έκανε λιγότερες διακοπές, το 28% είπε ότι θα έκανε φθηνότερα ταξίδια και το 23% είπε ότι ξοδέψει λιγότερα χρήματα για φαγητό στις διακοπές.

Περίπου το 22% δήλωσε ότι θα έκανε κράτηση για φθηνότερα καταλύματα, το 19% είπε ότι θα έκανε διακοπές μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 19% θα ταξιδέψει σε κοντινότερους προορισμούς και το 17% θα κάνει λιγότερες δραστηριότητες.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 63% των πελατών θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους όρους και τις προϋποθέσεις της κράτησής τους και το 61% σχεδιάζει να κάνει κράτηση με ένα μέλος της ABTA για ευκολία και σιγουριά.

Υπήρξε ακόμη μια μικρή αύξηση στον αριθμό των ατόμων που έκαναν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιωτικό πράκτορα φέτος σε σχέση με το 2019, με αξιοσημείωτη αύξηση της ζήτησης από τις νέες οικογένειες και τους νέους.

Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς με νεαρές οικογένειες (εκείνες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των πέντε ετών) και 25–34 ετών έκαναν κράτηση με αυτόν τον τρόπο, σημειώνοντας και οι δύο αύξηση σε σχέση με το 2019 (36% και 38% αντίστοιχα).

Από εκείνους που επέλεξαν να κάνουν κράτηση με έναν επαγγελματία ταξιδιού, η ευκολία κράτησης ήταν το κύριο κίνητρό τους (44%), ακολουθούμενη από το να έχουν κάποιον να βοηθήσει και να υποστηρίξει εάν κάτι πάει στραβά (35%).

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των παραθεριστών έκαναν κράτηση για ένα πακέτο, με έναν στους τρεις να λέει ότι προσφέρει την καλύτερη αξία και έναν παρόμοιο αριθμό να λέει ότι τους άρεσε το γεγονός ότι τα πάντα ήταν τακτοποιημένα.

Η βιωσιμότητα είναι επίσης βασικό μέλημα για τους πελάτες, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι το 41% ​​των ανθρώπων θα επιλέξει μια εταιρεία έναντι μιας άλλης με καλύτερη βιωσιμότητα, από 19% το 2011.

«Είναι ένα σταθερό στοιχείο στο μυαλό των ανθρώπων όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ειδικά μετά την πανδημία», δήλωσε εκπρόσωπος της ABTA.

Η έκθεση ABTA Holiday Habits κυκλοφόρησε στο συνέδριο ABTA, που έλαβε χώρα στο Μαρακές του Μαρόκου αυτήν την εβδομάδα.

Tagged

1 σχόλιο στο “Περισσότερο από το 1/3 των Βρετανών σχεδιάζει να περικόψει τις δαπάνες για διακοπές, λέει η ABTA

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *