Φωτό: Lufthansa

Μετά το 2025 το ολικό comeback του εισερχόμενου τουρισμού στις ΗΠΑ | Υποβάθμιση των προβλέψεων

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2025, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιών, η οποία κρούει τον “κώδωνα του κινδύνου” ότι οι υπερβολικοί χρόνοι αναμονής για την έκδοση visa, σε συνδυασμό με τις οικονομικές προοπτικές επιδεινώνουν την κατάσταση.

Οι εξαμηνιαίες προβλέψεις της Ένωσης δείχνουν σημαντική υποβάθμιση των διεθνών εισερχόμενων ταξιδιών για το υπόλοιπο του 2022 και του 2023.

Η Ένωση υπέδειξε τον Ιούνιο ότι ο αριθμός των διεθνών επισκεπτών θα οριστικοποιηθεί στο σύνολο του τρέχοντος έτους στο 67% των προ-πανδημικών επιπέδων του 2019 και στο 82% το 2023. Αλλά, η τελευταία πρόβλεψη περιορίζει τον αριθμό των διεθνών αφίξεων στο 63% του προ-πανδημικού όγκου για το 2022 και στο 75% για το 2023. Αυτό αντικατοπτρίζει μια πρόσθετη απώλεια 8 εκατομμυρίων επισκεπτών και 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ταξιδιωτικές δαπάνες, κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών.

Στο πλαίσιο αυτών των τελευταίων προβλέψεων της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιών τα διεθνή εισερχόμενα ταξίδια δεν αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως στα προ-πανδημικά επίπεδα μέχρι το 2025.

Ο αριθμός των αλλοδαπών ταξιδιωτών στις ΗΠΑ έφτασε τα 79,4 εκατομμύρια το 2019, αλλά υποχώρησε στα 19,2 εκατομμύρια το 2020 και στα 22,1 εκατομμύρια πέρυσι. Οι αριθμοί προβλέπεται να ανακάμψουν σε 50,2 εκατομμύρια φέτος, σχεδόν 60 εκατομμύρια το επόμενο έτος, 75,4 εκατομμύρια το 2024, 84,8 εκατομμύρια το 2025, προτού αυξηθούν σε πάνω από 89 εκατομμύρια το 2026.

Οι χρόνοι αναμονής για τις συνεντεύξεις των αιτούντων visa για πρώτη φορά ξεπερνούν, κατά μέσο όρο, τις 400 ημέρες στις 10 κορυφαίες αγορές προέλευσης ταξιδιωτών στις ΗΠΑ, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τις 800 ημέρες, σύμφωνα με την ένωση.

Οι χρόνοι αναμονής σε βασικές διεθνείς αγορές όπως η Βραζιλία, η Ινδία και το Μεξικό έχουν επίσης επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Geoff Freeman, είπε: “Ενώ οι οικονομικές ανησυχίες είναι φυσιολογικές, οι υπερβολικοί χρόνοι αναμονής για τις θεωρήσεις εισόδου επισκεπτών είναι ένα τεχνητό εμπόδιο που η κυβέρνηση Biden φαίνεται να αρνείται να αντιμετωπίσει. Η μείωση των χρόνων αναμονής για τη θεώρηση των επισκεπτών στις κορυφαίες αγορές εισερχομένου τουρισμού θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα συμβάλει στην προστασία της αμερικανικής οικονομίας”.

Οι προβλέψεις έρχονται παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση προσδιορίζει τα εισερχόμενα ταξίδια ως οικονομική προτεραιότητα, με στόχο την προσέλκυση 90 εκατομμυρίων διεθνών επισκεπτών έως το 2027.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *