© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το 50% των Βρετανών σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό | Σε σύγχυση σχετικά με το συνάλλαγμα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το ήμισυ των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό φέτος, αλλά περισσότεροι από τους μισούς είναι σε σύγχυση σχετικά με το συνάλλαγμα και τον φθηνότερο τρόπο πληρωμής για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Σε νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2.001 ενηλίκων, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Φεβρουάριο, για λογαριασμό της ταξιδιωτικής χρεωστικής κάρτας Currensea, το 51% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό εφέτος και σε ποσοστό 15% πιστεύουν ότι οι διακοπές είναι πιο σημαντικές τώρα απ’ ό,τι πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, το 55% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πως αποτελούσε φθηνότερη επιλογή να πληρώνουν με κάρτα σε τοπικό νόμισμα αντί για στερλίνα.

Λίγο περισσότεροι από το ένα πέμπτο (21%) των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα πίστευαν επίσης -λανθασμένα- ότι ήταν φθηνότερο να κάνει κανείς ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ στο εξωτερικό, παρά να ανταλλάξει χρήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Και πάνω από το ένα τρίτο, το 37%, των καταναλωτών, δήλωσαν ότι είχαν παγιδευτεί από υψηλές χρεώσεις συναλλάγματος.

Ο συνιδρυτής της Currensea, James Lynn, δήλωσε ότι η κρίση του κόστους ζωής σημαίνει ότι είναι σημαντικό οι παραθεριστές να γνωρίζουν πώς να εξοικονομούν χρήματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αλλά δεν γνωρίζουν τις εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους, οι οποίες ελαχιστοποιούν τα τέλη ή τα καταργούν εντελώς.

Ο ίδιος δήλωσε: “Η κρίση του κόστους ζωής σημαίνει ότι όλοι προσπαθούν να μειώσουν το κόστος όπου μπορούν, συμπεριλαμβανομένων των πολυαναμενόμενων πασχαλινών διακοπών τους. Οι πελάτες χρειάζονται τις αποταμιεύσεις τους για τις διακοπές τους, για να πάνε πιο μακριά φέτος, χωρίς συμβιβασμούς στις εμπειρίες τους, ειδικά μετά από δύο χρόνια χωρίς ταξίδια στο εξωτερικό. Δυστυχώς, πάρα πολλοί ταξιδιώτες εξακολουθούν να αγνοούν τις υψηλές χρεώσεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν όταν χρησιμοποιούν τις χρεωστικές ή πιστωτικές τους κάρτες στο εξωτερικό και καταλήγουν να επιβαρύνουν τα ταξίδια τους με επιπλέον έξοδα. Πολλοί εξακολουθούν να επιμένουν να χρησιμοποιούν μετρητά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν αυτές τις χρεώσεις, αλλά στη συνέχεια επιβαρύνονται με χαµηλές ισοτιµίες κατά την ανταλλαγή συναλλάγματος ή χρεώσεις εάν χρειαστεί να κάνουν επιπλέον ανάληψη σε ΑΤΜ στο εξωτερικό”.

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *