Ανεστάλησαν οι απεργίες στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ | Προβλέψεις για πάνω από 4 εκατ. επιβάτες στο Στάνστεντ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Στη ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ που επρόκειτο να ξεκινήσουν σήμερα (Τρίτη, 18 Ιουλίου), προχώρησε το συνδικάτο Unite.

Το συνδικάτο δήλωσε ότι 150 μέλη του που εργάζονται ως υπάλληλοι στον τομέα της ασφάλειας και ως τεχνικοί στους τερματικούς σταθμούς, στο αεροδρόμιο, θα κληθούν να ψηφίσουν για μια βελτιωμένη μισθολογική προσφορά.

“Η επ’ αόριστον απεργία , η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα (18 Ιουλίου), έχει ανασταλεί ως πράξη καλής θέλησης για να επιτραπεί στα μέλη της Unite να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για μια νέα προσφορά”, δήλωσε η Unite .

Ο περιφερειακός εκπρόσωπος της Unite, Sulinder Singh, είπε πως τα μέλη του συνδικάτου συμφώνησαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ θα διεξαχθεί ψηφοφορία για τη νέα προσφορά. “Δεν θα προβούμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας”, ξεκαθάρισε ο κ. Singh.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπέρμιγχαμ δήλωσε: “Το συνδικάτο διαβουλεύεται με τα μέλη του για μια αναθεωρημένη πρόταση, η οποία ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην εξυπηρέτηση των πελατών”.

Εάν η προσφορά απορριφθεί, τότε επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ το αεροδρόμιο Stansted εκτιμά πως θα εξυπηρετήσει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια της υψηλής θερινής περιόδου, η οποία ξεκινάει με το κλείσιμο των σχολείων για διακοπές στη Βρετανία, στο τέλος της εβδομάδας.

Η πρόβλεψη αυτή ήρθε καθώς οι αριθμοί επιβατών τον περασμένο μήνα ανέκαμψαν κοντά στα προ-πανδημικά επίπεδα.
Σχεδόν 2,6 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο τον Ιούνιο, αυξημένοι κατά 11% σε ετήσια βάση και στο 98% του επιπέδου του Ιουνίου 2019. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών που διακινήθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκε κατά 64% σε 26,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου, το 97% των επιβατών πέρασε από τον έλεγχο ασφαλείας σε 15 λεπτά ή λιγότερο, κατά τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το καλοκαίρι, η αίθουσα αφίξεων ανακαινίστηκε με νέα καθίσματα, βελτιωμένες επιλογές φαγητού και ποτού και νέα διάταξη που σχεδιάστηκε για να συμβάλει στην ταχύτερη και ομαλότερη ροή των επιβατών. Πλέον η αίθουσα έχει 50% μεγαλύτερη  χωρητικότητα σε καθίσματα, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 500 και περιλαμβάνει ενσωματωμένα τραπέζια και σημεία φόρτισης USB.

Επίσης, στην αίθουσα αναχωρήσεων ο χώρος έχει αναβαθμιστεί, διαθέτοντας 200 καθίσματα και ποικιλία σημείων φόρτισης.

Ο αερολιμένας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποβάλλει αίτηση για την επέκταση του αεροσταθμού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *