Με το δεξί η νέα σεζόν στο Νότιο Αιγαίο | +29% στο Α’ 4μηνο 2023 vs 2019 οι αφίξεις στα διεθνή αεροδρόμια

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με το δεξί μπήκε η νέα τουριστική περίοδος στο Νότιο Αιγαίο, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αφίξεις στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών εμφανίζουν αύξηση στο πρώτο 4μηνο του έτους κατά 29% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 19% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, “…Με 19% αύξηση σε σύγκριση με το 2022 και 29% αύξηση σε σύγκριση με το 2019, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, ξεκίνησε το τουριστικό 2023 στα νησιά μας. Ο Τουρισμός που είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας μας, είναι και δική μας προτεραιότητα. Ακούμε όλες τις συζητήσεις για τον Τουρισμό, αλλά κρατάμε τις κρίσεις και τις προτάσεις που έρχονται από στόματα, και κυρίως μυαλά, ανθρώπων με λογική και γνώση των κανόνων λειτουργίας της οικονομίας.
Τα υπόλοιπα, συνθήματα και τσιτάτα εικοσαετίας, δεν μας αφορούν”.

Και συνεχίζει ο Γιώργος Χατζημάρκος στην δήλωσή του: “Οι οικονομικοί δείκτες άλλωστε της Περιφέρειας, τόσο οι συνολικοί όσο και  οι τουριστικοί, δείχνουν τα πραγματικά αποτελέσματα, εθνικά και πανευρωπαϊκά, στην οικονομία μας. Η συνεργασία μας με τους φορείς της κοινωνίας, των εργαζομένων και της αγοράς, ήταν και παραμένει συχνή και αποδοτική. Με την αισιοδοξία που μπήκαμε στην μάχη όλες τις χρονιές, ακόμα και στις πιο δύσκολες, μπαίνουμε και σε αυτή”.

Και καταλήγει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με το γνωστό του ευρηματικό τρόπο: “Και, για να προλάβω τις μοιρολογίστρες, ποτέ δεν μπήκαμε στην μάχη με πρώτο στόχο να σπάσουμε το ρεκόρ, αλλά να αυξήσουμε το χαμόγελο. Των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας.

Αυτό είναι το μετάλλιο και όχι το ρεκόρ, Αυτή είναι η ανταμοιβή, από τον επίμονο αγώνα μίας ολόκληρης κοινωνίας. Το χαμόγελο✌️”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *