breakfast

Το Ελληνικό Πρωινό για πρώτη φορά στην έκθεση XENIA 2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με σύνθημα «Κάθε πρωί στρώνουμε τραπέζι σε όλη την Ελλάδα!», το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μία από τι πιο σημαντικές δράσεις όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, Θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στην έκθεση ΧΕΝΙΑ 23-25 Νοεμβρίου 2019 στο Hall 1, Stand C26 του Metropolitan Expo.

Η γαστρονομική διάσταση της τουριστικής εμπειρίας έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή σημασία για τον επισκέπτη ενός τόπου και αποτελεί πλέον και έναν ακόμα από του βασικούς λόγους επιλογής κάποιου προορισμού.

Με την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής, κ. Στράτου Ιωσηφέλλη, όσοι επισκεφτούν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών και να ταξιδέψουν τι αισθήσεις του μέσα από διαφορετικές προτάσεις-συνταγές και παράλληλα να ακούσουν πολύτιμες συμβουλές από τη Σύμβουλο Διατροφικής Αγωγής, κ. Μελίνα Σελάλμα μέσα από ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων.

xee Το τραπέζι του πρωινού θα πλημμυρίσει γεύσεις και αρώματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μέσα από ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι στα πλέον παραδοσιακά, μοντέρνα αλλά και μεταμοντέρνα εδέσματα της πατρίδα μας.

Το πρόγραμμα του Ελληνικού πρωινού περιλαμβάνει:

Ζωντανές μαγειρικές δράσεις

Σάββατο 23/11

12.00 Ρεβανί με φιστίκι Αιγίνης

14.00 Στριφτόπιτα με ξυνομηζύθρα, καπνιστή γραβιέρα και μελανοτύρι

15.00 «Η σημασία του Ελληνικού Πρωινού στη ζωή μας»

(Α’ μερος) από την Σύμβουλο Διατροφικής Αγωγής κ. Μελίνα Σελάλμα

17.00 Σουγάνια γεμιστά με κιμά λουκάνικο, πλιγούρι και φρέσκα αρωματικά

…………………………

xeeΚυριακή 24/11

12.00 Λουκουμάδες με μέλι,κανέλα και καρύδια

14.00 Αποδομημένη σπανακόπιτα με μους φέτας

16.00 «Η σημασία του Ελληνικού Πρωινού στη ζωή μας»

(Β’ μέρος) από την Σύμβουλο Διατροφικής Αγωγής κ. Μελίνα Σελάλμα

17.00 Πιτάκι φάβας με σάλτσα τομάτας, καπνιστό σύγκλινο, τηγανιτό αυγό και βασιλοτύρι

…………………………

Δευτέρα 25/11

12.00 Αυγόφετες με παστράμι και τυρί Άγιος Ισίδωρος Νάξου

14.00 Πουγκιά σε φύλλο γιούφκα με πρόβειο καβουρμά Λήμνου, λιαστή ντομάτα και τυρί Ίου Πρέμνον (κατσικίσιος φρέσκος κορμός)

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *