horeca

Το «Ελληνικό Πρωινό» για πρώτη χρονιά στην έκθεση Food Expo

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το «Ελληνικό Πρωινό», μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες όσον αφορά στην ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, αλλά και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος γενικότερα, θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στην έκθεση Food Expo 16-18 Μαρτίου 2019 στο Hall 2, Stand C27 – D34 του Metropolitan Expo.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού να γευτούν γνήσια ελληνικά προϊόντα και να ταξιδέψουν τις αισθήσεις τους μέσα από μια μεγάλη συμμετοχή παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ το γαστρονομικό ταξίδι θα ολοκληρωθεί μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα live cooking actions από τον chef, κ.Στράτο Ιωσηφέλλη.

Ο chef Στράτος Ιωσηφελλης με εμπειρία χρονών στην μεσογειακή κουζίνα, καθώς και στην διδασκαλία ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής έχει εντρυφήσει στις sugar και gluten free παρασκευές ως εισηγητής σε εξειδικευμένα σεμινάρια, καθώς και στην επιλογή ποιοτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς, απογειώνοντας το Ελληνικό Πρωινό.

Οι δράσεις εντός του 3ημέρου είναι:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16.03.2019

10.00 – 11.30

-Ελληνική σαλάτα με ντοματίνια Σαντορίνης, παξιμάδι, ελιές Kαλαμών, κρίταμο τουρσί, φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι, κατίκι Δομοκού και παρθένο ελαιόλαδο.

-Σφουγγάτα, σφαιρικές τυροκροκέτες τραγανές και πεντανόστιμες από την Κύθνο.

12.00 – 14.00

-Ελληνικό cheesecake με μπισκότο τραχανά Μεσοτόπου και mousse ανθότυρο γιαούρτι, χειροποίητη βιολογική μαρμελάδα με σάκχαρα των φρούτων.

-Μπάρα από τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17.03.2019

10.00 – 11.30

-Χειροποίητοι γκιουζλεµέδες µε φέτα και ανθότυρο αρωματισμένοι με δυόσμο.

-Οσπριάδα ή αλλιώς Παλικαριά Κρήτης, ποικιλία όλων των οσπρίων με φρέσκα μυρωδικά, ζαρζαβατικά και λαδολέμονο σκόρδου.

12.00 – 14.00

-Πορτοκαλόπιτα glouten and sugar free.

-Μπάρα με βάση τον τριμμένο τραχανά Μεσοτόπου με ταχίνι, μέλι ανθέων, σουσάμι, σύκα αποξηραμένα, σταφίδες ξανθιές και μαύρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18.03.2019

10.00 – 11.30

-Παστέλι σύκου, μέλι, σουσάμι, σταφίδες.

12.00 – 14.00

-Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα και ταχίνι.

-Σφουγγάτο με κολοκυθάκι, φρέσκα αρωματικά και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *