money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Heathrow καλεί σε ευθυγράμμιση των ταξιδιωτικών κανόνων με την Ευρώπη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το αεροδρόμιο Heathrow καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σύνολο των ταξιδιωτικών κανόνων που εφαρμόζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου αυτοί να ευθυγραμμιστούν με το καθεστώς που ισχύει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το βρετανικό αεροδρόμιο θα πρέπει να επανεκτιμηθούν τα τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αλλά και ο ρόλος της φόρμας εντοπισμού επιβάτη.

“Η κυβέρνηση να συγκαλέσει εκ νέου την Ομάδα Εργασίας για τα Παγκόσμια Ταξίδια, για να επανεξετάσει το τρέχον καθεστώς και να εξετάσει πώς μπορεί να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ευθυγραμμίζεται με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του”, ανέφερε το αεροδρόμιο.

Η έκκληση του Heathrow ήρθε καθώς δημοσίευσε τα τελευταία του στοιχεία κίνησης την Πέμπτη (11 Νοεμβρίου), σύμφωνα με τα οποία, το αεροδρόμιο σημείωσε έναν έκτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης, αφού περισσότεροι από τρία εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Heathrow.

“Η χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων ενόψει της εξαμηνιαίας απελευθέρωσης της δεσμευμένης ζήτησης, με σχεδόν 100.000 ταξιδιώτες την ημέρα, επέφερε αύξηση 144%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι”, ανέφερε το αεροδρόμιο. Ωστόσο, είπε ότι παρά τα σημάδια ανάκαμψης, ο αριθμός των επιβατών εξακολουθούσε να είναι μειωμένος κατά 56%, σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία και προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να μείνει πίσω, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές χώρες. “Με τα αεροπορικά ταξίδια σε άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια να ανακάμπτουν ταχύτερα, οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να επανεκτιμήσουν τα τεστ Covid για τους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες και τη φόρμα εντοπισμού επιβάτη στην επόμενη αναθεώρηση της Global Travel Taskforce, για να διασφαλίσουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ευθυγραμμίζεται με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του”, ανέφερε.

Τα SAF στο επίκεντρο

Επίσης, προέτρεψε την κυβέρνηση να εισαγάγει έναν μηχανισμό σταθερότητας τιμών, για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην παραγωγή βιώσιμων, αεροπορικών καυσίμων (SAF) και, παράλληλα, να επιβάλει ένα μείγμα SAF 10% έως το 2030, που θα ανέλθει σε, τουλάχιστον, 50% έως το 2050.

“Καθώς η ανάκαμψη συνεχίζεται, η εστίασή μας παραμένει στον αγώνα για το καθαρό μηδέν”, δήλωσε το Heathrow. “Τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα είναι το κλειδί για τη μείωση του άνθρακα σήμερα. Η British Airways έδειξε τις δυνατότητες του SAF νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τροφοδοτώντας την πρώτη πτήση επιστροφής στις ΗΠΑ με 35% SAF -το υψηλότερο επίπεδο για εμπορική, υπερατλαντική πτήση που χρησιμοποιήθηκε ποτέ”.

Σχολιάζοντας, ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, πρόσθεσε: “Καθώς το ταξίδι προς την ανάκαμψη επιταχύνεται, οι φιλοδοξίες της αεροπορίας για απαλλαγή του άνθρακα πρέπει να συμβαδίζουν. Πρέπει να εργαστούμε ώστε να φτάσουμε στο σημείο να πραγματοποιούμε αεροπορικά ταξίδια χωρίς ενοχές και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει την εντολή για χρήση 10% SAF έως το 2030 και μηχανισμό σταθερότητας τιμών, για να αναβαθμίσει τη χρήση του SAF, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση του κλάδου, που είναι ο άνθρακας”.

Το Heathrow έθιξε, επίσης, την τρέχουσα διαβούλευση της CAA, σχετικά με τα τέλη επιβατών που μπορεί να χρεώσει το αεροδρόμιο, με το αεροδρόμιο να επιδιώκει σχεδόν να τα διπλασιάσει από 19,36 £ σε 37,63 £, φαινομενικά για να αναπληρώσει ορισμένες από τις απώλειες που υπέστη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η CAA, ωστόσο, θα εισαγάγει έναν προσωρινό έλεγχο τιμών 30 λιρών ανά επιβάτη, τον Ιανουάριο. Επί του παρόντος, πραγματοποιεί διαβουλεύσεις για ένα μόνιμο όριο τιμής, το οποίο θα πέσει μεταξύ 24,50 £ και 34,40 £ ανά επιβάτη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *