Photo on cottonbro by Pexels

Το Ισραήλ δημιουργεί ιστότοπο για την ανεύρεση εργαζομένων στον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένας ειδικός δικτυακός τόπος για θέσεις εργασίας δημιουργείται από τα υπουργεία Τουρισμού και Μεταφορών του Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργαζομένων στον τουρισμό και τις αερομεταφορές.

Οι εταιρίες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που εργάζονται στον τουρισμό, τις αερομεταφορές, τις συγκοινωνίες, τον έλεγχο των συνόρων και άλλους τομείς που σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία καλούνται να δημοσιεύσουν τις κενές θέσεις εργασίας τους στον ιστότοπο.

Θα δημοσιεύεται η περιγραφή της θέσης, η περιοχή της χώρας στην οποία προσφέρεται και θα περιλαμβάνεται σύνδεσμος με την ιστοσελίδα του εργοδότη για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια συνοδευτική εκστρατεία μάρκετινγκ θα ενθαρρύνει το κοινό να εξετάσει τις προσφορές εργασίας στον κλάδο.

Η επιστροφή των ξένων τουριστών στο Ισραήλ έχει προκαλέσει τεράστια συμφόρηση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, την πύλη της χώρας, με φόντο τη σοβαρή έλλειψη εργαζομένων. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα των υπηρεσιών και οδηγεί ακόμη και σε αύξηση των τιμών, προειδοποίησε το κυβερνητικό Γραφείο Τουρισμού του Ισραήλ.

Σε έρευνα του ισραηλινού υπουργείου Τουρισμού μεταξύ των ξενοδοχείων της χώρας, διαπιστώθηκε ότι περίπου 80 από αυτά έδειξαν ενδιαφέρον για την παροχή βοήθειας στην πρόσληψη εργαζομένων για την κάλυψη διαφόρων θέσεων εργασίας μέσω ειδικού ιστότοπου.

Πολλά ερωτήματα ελήφθησαν από εταιρίες του τουριστικού τομέα, που επίσης “υποφέρουν” από ελλείψεις προσωπικού.

Σε δηλώσεις του ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού, Yoel Razvozov, σχολίασε: “Οι ουρές στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, το επίπεδο των υπηρεσιών στα ξενοδοχεία που έχει επηρεαστεί και πολλά άλλα προβλήματα, που προκαλούνται από την έλλειψη εργαζομένων, απαιτούν από εμάς δημιουργικές λύσεις. Ως εκ τούτου, μαζί με τον φίλο μου, τον υπουργό Μεταφορών, Merav Michaeli, ξεκινάμε μια διαδικασία που θα συνδέσει το κοινό με κενές θέσεις εργασίας σε κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως οι αερομεταφορές και ο διασυνοριακός έλεγχος”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *