sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

Το Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο σε τουρίστες εμβολιασμένους με το ρωσικό Sputnik V|Παραβιάζει τα πρότυπα του αμερικανικού FDA

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από τα μέσα του επόμενου μήνα, το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο σε επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του Covid-19, σε μια αλλαγή πολιτικής για τη χώρα, η οποία μέχρι τώρα έχει αναγνωρίσει μόνο τους εμβολιασμούς που έχουν εγκριθεί από τoν Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή τη μετατόπιση της πολιτικής της χώρας επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Nachman Ash, μιλώντας στο Army Radio, σήμερα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V θα πρέπει να υποβληθούν σε ορολογικό τεστ, επιπλέον των τυπικών εξετάσεων PCR, που πρέπει να κάνουν όλοι οι επισκέπτες, πριν επιβιβαστούν στην πτήση και κατά την άφιξή τους στο Ισραήλ. “Το ορολογικό τεστ, το οποίο ανιχνεύει αντισώματα, θα επαληθεύσει ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα έχουν πραγματικά εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού”, είπε.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τρίτη μεταξύ του πρωθυπουργού, Naftali Bennett και αξιωματούχων υγείας, αποφασίστηκε ότι οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα από τις 15 Νοεμβρίου.

Η αλλαγή στην πολιτική σχετικά με το Sputnik V έρχεται μετά τη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, στο Σότσι, την περασμένη Παρασκευή.

Την περασμένη Πέμπτη, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι τουρίστες θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα από την 1η Νοεμβρίου, αλλά μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα εμβόλια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, οι υπουργοί ανέβαλαν μια απόφαση για το εμβόλιο Sputnik V, με τον Bennett να αναζητά περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το ζήτημα.

Η πολιτική του Ισραήλ ήταν να ακολουθεί πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές του FDA σχετικά με τη χρήση του εμβολίου κατά του Covid-19, αν και πρόσφατα η χώρα “έσπασε” την κοινή γραμμή με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, επιβάλλοντας ενισχυτικά μέτρα στον γενικό πληθυσμό.

Το Sputnik V

Το εμβόλιο Sputnik V, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2020 και πήρε το όνομά του από τον πρώτο δορυφόρο στον κόσμο, που συμβολίζει την επιστημονική ανδρεία της Ρωσίας, έχει εγκριθεί σε περίπου 70 χώρες. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν το έχουν εγκρίνει ακόμη και ορισμένοι αμφισβητούν την έλλειψη διαφάνειας των δοκιμών εμβολίων στη Ρωσία.

Η Ρωσία σημείωσε πρόσφατα ποσοστά ρεκόρ μόλυνσης και θανάτων από τον κορωνοϊό. Στη χώρα των 146 εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ασκώντας έντονη πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Αντιμετωπίζοντας εκτεταμένη αντίσταση στον εμβολιασμό, ο πρόεδρος Putin ανταποκρίθηκε στην επιδείνωση της κατάστασης, δίνοντας εντολή στους Ρώσους να μείνουν μακριά από την εργασία τους το διάστημα από 30 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *