sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

Το Ισραήλ “σφραγίζει” τα σύνορά του

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Σε κλείσιμο των συνόρων της χώρας, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και για δύο εβδομάδες, προχώρησε η ισραηλινή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στη χώρα θα υπόκεινται πλέον σε αυστηρότερα μέτρα, καθώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ PCR στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν και μετά να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι, εάν επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος. Ενώ όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις ημέρες σε καραντίνα και στη συνέχεια να κάνουν άλλη μια εξέταση PCR. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό επιτρέπεται η έξοδό τους από την καραντίνα. Όσοι δεν κάνουν το δεύτερο τεστ πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.

Οι μη εμβολιασμένοι Ισραηλινοί, που δεν έχουν νοσήσει και αναρρώσει από Covid, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον επτά ημέρες σε καραντίνα και στη συνέχεια να κάνουν ένα τεστ PCR. Και σε αυτή την περίπτωση, εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τους επιτρέπεται να τερματίσουν την απομόνωση. Όσοι δεν κάνουν το δεύτερο τεστ πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες. Ενώ, εάν δεν προβούν στη διενέργεια νέας εξέτασης PCR στο τέλος των 14 ημερών, επιβαρύνονται με πρόστιμο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που δημοσίευσε την Κυριακή το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών, απαγορεύεται σε όλες τις αφίξεις να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνησή τους από το αεροδρόμιο. Αυτή μπορεί να γίνει μόνο με ιδιωτικό όχημα, με παραλαβή από συγγενείς ή με ταξί.

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί που φτάνουν από χώρες της “κόκκινης” λίστας της ισραηλινής κυβέρνησης -δηλαδή χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από Covid-19 ή με κρούσματα Omicron- πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR στο αεροδρόμιο, και μετά να εισέλθουν αμέσως σε ένα από τα δύο κρατικά ξενοδοχεία καραντίνας της χώρας, που βρίσκονται ένα στην Ιερουσαλήμ και ένα στο Τελ Αβίβ. Εάν το τεστ PCR που έγινε στο αεροδρόμιο είναι αρνητικό, όσοι Ισραηλινοί επιστρέφουν από τις προαναφερόμενες χώρες, μπορούν να συνεχίσουν την καραντίνα στο σπίτι τους, για επτά ημέρες και στη συνέχεια να υποβληθούν σε ένα δεύτερο τεστ PCR.

Τα νέα μέτρα, που απαγορεύουν την είσοδο σε αλλοδαπούς και επιβάλλουν αυστηρότερη καραντίνα για τους Ισραηλινούς, εγκρίθηκαν την Κυριακή από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς δύο άνθρωποι έχουν, ήδη, διαγνωστεί με τη νέα παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και αρκετοί άλλοι είναι ύποπτοι για τον ιό. Τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για δύο εβδομάδες έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *