Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων άνοιξε τις πύλες του για το κοινό | VIDEO

VIDEO

Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη, τόσο από άποψη αρχιτεκτονικής, όσο και για τις πολύτιμες και σε πολλές περιπτώσεις μοναδικές Συλλογές που φιλοξενεί.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων άνοιξε τις πύλες του στις 16 Απριλίου για το κοινό, τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Μια κιβωτός για τον αρχαιολογικό πλούτο της χανιώτικης γης και παράλληλα ένα σύγχρονο κτήριο πολιτισμού, στεγάζει μία εντυπωσιακή συλλογή, η οποία αποτελείται από 3.500 αντικείμενα, εκ των οποίων περίπου 1.000 εκτίθενται για πρώτη φορά.

Η έκθεση ακολουθεί μια πορεία μέσα στον χρόνο, που διαπερνά τους προϊστορικούς οικισμούς και τις πόλεις των ιστορικών χρόνων της περιφερειακής ενότητας των Χανίων, αναδεικνύοντας την κοινωνική και διοικητική οργάνωση, τη θρησκεία, το εμπόριο, την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Διαρθρώνεται σε πέντε θεματικούς άξονες, περιλαμβάνει πλήθος νέων εκθεμάτων, που για πρώτη φορά βγαίνουν από τις αποθήκες, καθώς και ψηφιακά μέσα που παρέχουν μια διαφορετική ανάγνωση των αντικειμένων.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *