Το Πολεμικό Μουσείο ολοκληρώνει τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση με μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Από την Επίκληση της θεάς Αθηνάς”…στην Ελληνική Επανάσταση…και στους “Πίνακες Ηρώων του 1821” του ομογενούς πρόσφυγα Αλέξανδρου Λάντουχοβ από τη μαρτυρική Οδησσό’’.

Το Πολεμικό Μουσείο, με το πολύπλευρο έργο του και τις πολυποίκιλες δράσεις του που έχει πραγματοποιήσει κατά τη τελευταία διετία, ολοκληρώνει την συμμετοχή του στον Επετειακό Εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τη παρουσίαση της “Έκθεσης ζωγραφικής” του Αλέξανδρου Λάντουχοβ, ενός ομογενούς πρόσφυγα από τη μαρτυρική Οδησσό που έφυγε από τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία, παίρνοντας μαζί του, αντί της απαραίτητης οικοσκευής, “τους Πίνακες ζωγραφικής” του με τους Ήρωες του 1821, τους οποίους παρέδωσε στο Πολεμικό Μουσείο.

Η Έκθεση αυτή εντάσσεται στην καταληκτική Επετειακή Εκδήλωση του Πολεμικού Μουσείου,με θέμα τη διαχρονική συνύπαρξη των Ελλήνων με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και με τίτλο : “Από την Επίκληση της θεάς Αθηνάς”…στην Ελληνική Επανάσταση…και στους “Πίνακες Ηρώων του 1821” του ομογενούς πρόσφυγα Αλέξανδρου Λάντουχοβ”.

 Πέμπτη 7 Ιουλίου του 2022 και ώρα 20:30

Πολεμικό Μουσείο

(Βας Σοφίας και Ριζάρη 2-4)

Επισημαίνεται πως η ‘’Επίκληση της ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ’’ – γραμμένη για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελληνική – θα μεταδοθεί σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ με την καταπληκτική ερμηνεία της διεθνούς εγνωσμένου κύρους ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑΣ – Πρέσβειρας του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η  Άρια γράφτηκε αρχικά στα Ισπανικά και μεταφράστηκε για την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑΣ στην Αρχαία Ελληνική από την Έλση Σπαθάρη και τον Πέτρο Παναγιωτόπουλο, με την επιμέλεια του δημοσιογράφου – φιλολόγου Γιώργου Καραχάλιου.

Η σύνθεση είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τους SINCRONIA για τη μουσική τους παραγωγή ODISEA 2021,στην οποία συμμετέχουν τραγουδιστές και μουσικοί διαφόρων εθνικοτήτων.

-Σύνθεση: SINCRONIA

-Κοντρολάτο: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑΣ

-Ενορχήστρωση και Σκηνοθεσία: Jose Luis Gusman Wolfer.

-Δωρεά στο Πολεμικό Μουσείο από: SINCRONIA και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΡΑΒΑΣ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *