Το πρώτο φάουλ της κυβέρνησης στον Τουρισμό…

Το πρώτο φάουλ της κυβέρνησης στον Τουρισμό…

deriziotis

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Με πολύ όρεξη ξεκίνησε το δίδυμο Θεοχάρη – Κόνσολα την θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού.

Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι με το καλημέρα στην «βάρδια τους έκατσε η στραβή», η αντίδραση ήταν άμεση και θετική, με τον Χάρη Θεοχάρη να μεταβαίνει μέσα σε λίγες ώρες στην Χαλκιδική, να εξαγγέλει πρόγραμμα προβολής της περιοχής για στήριξη και το Μάνο Κόνσολα, να διαχειρίζεται από το υπουργείο, όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να ξεκινήσει η δουλειά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην υψηλή περιόδο.

money tourism copyrightI
money tourism copyright

Ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε ή μάλλον επέτρεψε να γίνει, το πρώτο φάουλ στον τομέα του Τουρισμού, καθώς σε τηλεοπτικό κανάλι της Περιφέρειας, υποψήφιος αυτοανακοινώθηκε ως νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, χωρίς να το γνωρίζει ούτε καν η ηγεσία του υπουργείου.

Μάλιστα εξ όσων θυμάμαι, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα κυβερνητικά δρώμενα, τα τελευταία 30 χρόνια, τουλάχιστον.

Ο νέος «γενικός γραμματέας Τουρισμού», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος -αν και η θέση αυτή καταργείται και ήδη έχει δρομολογηθεί η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ-, είναι πανθομολογουμένως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας και ένας ενεργός πολίτης με πολλές και σημαντικές κοινωνικές δράσεις. Και παράλληλα, η επιλογή των κυβερνητικών στελεχών, αποτελεί απόλυτη αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και των αρμοδίων στελεχών. Πλην όμως η «αυτοανακοίνωση», ερήμην μάλιστα της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, σίγουρα δεν είναι ούτε συνήθης πρακτική, ούτε θετική κίνηση…

Τέλος για την ιστορία, μάλλον η περιβόητη θέση, είναι αυτή που κατέχει σήμερα ο Γιώργος Τζιάλλας, δηλαδή γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού, καθώς στην άλλη θέση (γ.γ. Τουρισμού) που καταργείται, η κα. Γεωργία Καραστάθη, έχει ήδη παραιτηθεί…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΜΦΙΑ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΦΑΟΥΛ Η ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑ ????

    • Δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεστε. Φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει έρθει ακόμη, και πως θα μπορούσε, αφού η Βουλή είναι κλειστή. Μάλλον αναφέρεστε στον ΕΝΦΙΑ. Αν στους «μεγάλους του Τουρισμού», εννοείτε εμένα, εγώ δημοσιογράφος ήμουν και είμαι.
      Με εκτίμηση
      Κων. Στ. Δεριζιώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ