Το “Ελ. Βενιζέλος” στη δεκάδα των αεροδρομίων με τις καλύτερες συνδέσεις στην Ευρώπη

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Ανάμεσα στα αεροδρόμια με τις καλύτερες συνδέσεις στην Ευρώπη περιλαμβάνεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σύμφωνα με τον πάροχο ταξιδιωτικών δεδομένων OAG.

Ειδικότερα, το αεροδρόμιο συναντάται στην ένατη θέση στην κατάταξη του OAG, που βασίζεται σε έρευνα στα 100 πιο διασυνδεδεμένα αεροδρόμια του κόσμου, που προκύπτουν από μία σύνθετη ανάλυση από την οποία αναδεικνύονται τα δέκα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα ανά περιοχή.

Η ισχυρή αύξηση της επιβατικής κίνησης, η περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου του αεροδρομίου και οι σημαντικές εξελίξεις από τις αεροπορικές εταιρίες που εδρεύουν σε αυτό είναι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη διάκριση.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, η επιβατική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 κατά 8,56%, παρέχοντας πάνω από 1,7 εκατομμύρια επιπλέον επιβάτες. Το δίκτυο προορισμών και αεροπορικών εταιριών του “Ελ. Βενιζέλος” έχει επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα με περαιτέρω βελτιώσεις την προσεχή, χειμερινή περίοδο 2023/2024 και το καλοκαίρι του 2024.

Οι κύριες αεροπορικές εταιρίες που έχουν την έδρα τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας καταγράφουν νέες υψηλές επιδόσεις, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των προοπτικών της Αθήνας ως αεροπορικού κόμβου.

Λόγω της θέσης του αεροδρομίου, οι εδρεύουσες αεροπορικές εταιρίες ενισχύουν την προσφορά συνδέσεων στους άξονες Ανατολής/Δύσης και Βορρά/Νότου, βελτιώνοντας περαιτέρω τις διαθέσιμες συνδέσεις μέσω της Αθήνας.

Η Αθήνα λειτουργεί, επίσης, ως το πρώτο σημείο εισόδου των ταξιδιωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και τη ζώνη Σένγκεν από την Ανατολή.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Το “Ελ. Βενιζέλος” στη δεκάδα των αεροδρομίων με τις καλύτερες συνδέσεις στην Ευρώπη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *