-Το Sani Resort έχει ως στόχο να διατηρήσει τη θέση του ως ο κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στον κόσμο
Τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, το Sani Resort, εγκαινίασε το Sani Bee Spot, το πρώτο και μεγαλύτερο διαδραστικό Bee Spot στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστικών εντόμων, φέρνοντας παράλληλα στο επίκεντρο τη σχέση τους με τους ανθρώπους και τα φυτά.
Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Bee Camp, το νέο Sani Bee Spot είναι ένας πρωτοποριακός, φιλικός προς τις μέλισσες κήπος, με 7 διαφορετικούς σταθμούς, αφιερωμένους στον κύκλο ζωής των μελισσών. Κάθε σταθμός έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τόσο τους ανθρώπους όσο και τα επικονιαστικά έντομα, προσφέροντας πληροφορίες γύρω από τη βιολογία των άγριων μελισσών καθώς και ζωντανά παραδείγματα σπάνιων ειδών μέλισσας.
Το Sani Resort, που το 2021 – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – αναδείχθηκε «κορυφαίο περιβαλλοντικό συγκρότημα παγκοσμίως» στον θεσμό των World Travel Awards, όπου κι έγινε το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα με ανθρακική ουδετερότητα στην Ελλάδα, συνεχίζει να προσφέρει εμπειρίες στους επισκέπτες γύρω από τον πυλώνα της βιωσιμότητας. Με επικεφαλής τους Eco Guides, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το νέο Bee Spot και να ανακαλύψουν τους υδροσταθμούς, το βοτανικό κήπο, το «Bee Hotel» – ένα πύργο που φιλοξενεί τις μέλισσες, καταφύγια εδάφους καθώς κι ένα φυτώριο παρατήρησης, έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το επικονιαστικό αυτό είδος. Παράλληλα, μέσα από βιωματικά παιχνίδια, μικροί και μεγάλοι μπορούν να ανακαλύψουν τα διαφορετικά χρώματα γύρης που αξιοποιούνται από τις μέλισσες, στην Ελλάδα.
Εκτός από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται για τους επισκέπτες, το Bee Spot αποτελεί και τόπο αναψυχής ευαισθητοποιώντας παράλληλα την κοινή γνώμη σχετικά με τη βιοποικιλότητα και τη σημασία των μελισσών. Παράλληλα υποστηρίζει τις υπάρχουσες προσπάθειες ενίσχυσης του βιώσιμου χαρακτήρα του Sani Resort. Από την έναρξη της φετινή σεζόν, το νέο Sani Bee Spot έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερους από 600 επισκέπτες που συμμετείχαν στην ειδική καθοδηγούμενη οικολογική περιήγηση, προσφέροντας μια ξεχωριστή, εκπαιδευτική και βιωματική εμπειρία.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει ο Όμιλος Sani / Ikos για την ανάδειξη της πλούσιας μεσογειακής βιοποικιλότητας, έχοντας συμπράξει -εδώ και μία δεκαετία- με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με στόχο την προστασία των υγροτόπων της Σάνης. Επίσης, συνεργάζεται με την οργάνωση iSea για την καταγραφή των θαλάσσιων πληθυσμών δελφινιών στην Χαλκιδική, την Bee Camp, που έχει ως αποστολή την προστασία του πληθυσμού των μελισσών, αλλά και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών για τη μελέτη και προστασία του τοπικού δάσους.
Όλα τα προγράμματα αειφορίας τους Ομίλου Sani / Ikos υποστηρίζονται από συγκεκριμένες πολιτικές και μετρήσιμους στόχους, που έχουν ως άξονα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ ο Όμιλος είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UN Global Compact). Για τον έλεγχο των επιδόσεων του Ομίλου, έχουν υιοθετηθεί ειδικά εργαλεία παρακολούθησης απόδοσης, ενώ παρακολουθούνται πάνω από 100 δείκτες.
O Όμιλος Sani/Ikos
Ο Όμιλος Sani/Ikos είναι ένας καινοτόμος, δυναμικά αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ikos Resorts, o Όμιλος λειτουργεί και συνεχώς αναπτύσσει 10 μοναδικά, ιδιόκτητα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κως) και την Ισπανία (Μαρμπέλα/Εστεπόνα), τα οποία συγκαταλέγονται στα κορυφαία resorts πολυτελείας παγκοσμίως.
Τη διοίκηση του Ομίλου Sani/Ikos ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με τη στήριξη κορυφαίων επενδυτικών σχημάτων.
Στόχος του Ομίλου Sani/Ikos είναι η επέκταση των Sani & Ikos Resorts και σε άλλες υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, ο Όμιλος παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ταυτόχρονα με την επίτευξη ισχυρών αποτελεσμάτων.