uk london
Photo by skeeze on Pixabay

Αυτό είναι το σχέδιο ανάκαμψης του βρετανικού Τουρισμού|Επαναφορά των διεθνών τουριστικών αφίξεων έως το 2023

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το σχέδιο ανάκαμψης του Τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει την ανάκαμψη του εγχώριου τουρισμού σε επίπεδα πριν από την πανδημία έως το τέλος του 2022 και στην επαναφορά των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα επίπεδα του 2019 έως το τέλος του 2023.

Και στις δύο περιπτώσεις το σχέδιο της βρετανική κυβέρνησης, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα, στοχεύει στην ανάκαμψη του εγχώριου και του εισερχόμενου τουρισμού ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν ανεξάρτητες εκθέσεις.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

• Να διασφαλίσει ότι η ανάκαμψη του τουρισμού ωφελεί κάθε περιοχή, με τους επισκέπτες να διαμένουν περισσότερο, αυξάνοντας τα ποσοστά πληρότητας, εκτός εποχής, καθώς, επίσης, πως υψηλά επίπεδα επενδύσεων πραγματοποιούνται σε τουριστικά προϊόντα και υποδομές μεταφορών.
• Να διασφαλίσει ότι ο τουριστικός τομέας συμβάλλει στην ενίσχυση και διατήρηση της πολιτιστικής, φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας, ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και είναι προσβάσιμος, χωρίς αποκλεισμούς, σε όλους.
• Να επιστρέψει γρήγορα το Ηνωμένο Βασίλειο στην προ-πανδημική θέση του ως κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για τη διοργάνωση επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, βραχυπρόθεσμα, αυτοί οι στόχοι θα επιτευχθούν με την επανέναρξη του τομέα του τουρισμού με ασφάλεια και παρέχοντας στις επιχειρήσεις την υποστήριξη που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η κυβέρνηση έχει διαθέσει τουλάχιστον 19 εκατομμύρια λίρες σε καμπάνιες μάρκετινγκ για την προώθηση πόλεων και κωμοπόλεων, σε ολόκληρη τη χώρα,, ενώ παράλληλα “τρέχει” μια εγχώρια διαφημιστική εκστρατεία 5,5 εκατομμυρίων λιρών.

Επίσης, μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ για τον τουρισμό και τη φιλοξενία και η συνέχιση της μείωσης των επιτοκίων των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουρισμό.

Οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν το πρόγραμμα κουπονιών “Ημέρες εξόδου”, που διαχειρίζεται το Εθνικό Λαχείο, ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών για την υποστήριξη των αξιοθέατων και του βρετανικού σιδηροδρόμου, που θα ενθαρρύνουν τις εγχώριες εκδρομές.

Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο, προκειμένου να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός, πέρα από την υψηλή καλοκαιρινή σεζόν, με τους “παίκτες” του Εθνικού Λαχείο να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κουπόνια για εξαργύρωση σε αξιοθέατα μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Μαρτίου 2022.

Επίσης, ένα σιδηροδρομικό πάσο για τους “staycationers” θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με βάση την κάρτα BritRail που κυκλοφορεί σε διεθνείς επισκέπτες μέσω του VisitBritain.

Το νέο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης υπόσχεται να επικεντρωθεί στην τεχνολογία και τα δεδομένα, με την κυβέρνηση Jonhson να δεσμεύεται να διερευνήσει πώς τα τουριστικά δεδομένα που συλλέγονται στα σύνορα μπορούν να υποστηρίξουν τον τομέα και να υπόσχεται πως θα δημιουργήσει έναν τουριστικό κόμβο δεδομένων για την παρακολούθηση των τάσεων των καταναλωτών αναφορικά με τα ταξίδια.

Η κυβέρνηση υπόσχεται, επίσης, ένα Σχέδιο Αειφόρου Τουρισμού αργότερα αυτό το έτος, το οποίο θα εξετάσει μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων του τουρισμού στο περιβάλλον και την εξισορρόπηση των αναγκών των κοινοτήτων με τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού.

Το σχέδιο θα βασιστεί σε ήδη πραγματοποιηθείσες επενδύσεις, όπως το England Coast Path, και θα αναλάβει μια ριζική και αναλυτική επισκόπηση του τρόπου χρηματοδότησης του τουρισμού, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με σχετική έκθεση να αναμένεται να υποβληθεί αυτό το καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση θα συμβουλευτεί, επίσης, ένα Σχέδιο Εγγραφής Τουριστικών Καταλυμάτων στην Αγγλία, το οποίο θα εξετάσει τα οφέλη των βραχυχρόνιων τουριστικών ενοικιάσεων και τον αντίκτυπό τους στις τοπικές οικονομίες και κοινότητες.

money tourism photo
© money tourism copyright photo

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν σχέδιο, πριν από την πανδημία η Αγγλία θα έφτανε σε 100 εκατομμύρια εγχώριες εκδρομές το 2020 και πως το 2019 41 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο, δαπανώντας πάνω από 28 δισεκατομμύρια λίρες.

Μόλις αρθούν οι περιορισμοί, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην καλύτερη οικοδόμηση του τουρισμού. Για παράδειγμα, το σχέδιο προβλέπει την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, σε τουριστικά προϊόντα και υποδομές, καθώς και νέα οικονομική υποστήριξη, που πρόκειται να έρθει τα επόμενα χρόνια, όπως το Ταμείο Αποζημίωσης 4,8 δισεκατομμυρίων λιρών. Μια ανεξάρτητη ριζική αναθεώρηση με επικεφαλής τον Nick de Bois, η οποία αξιολογεί τον καλύτερο τρόπο δομής και υποστήριξης του τουρισμού σε περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη.

ksd PRIMAGEL
adv

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί σε στενή συνεργασία με τον τουριστικό τομέα και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και θα ακολουθήσει μια ολόκληρη κυβερνητική προσέγγιση. Μηχανισμοί θεσπίζονται για την επανεξέταση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας διυπουργικής επιτροπής για τον τουρισμό, υπό την προεδρία του υπουργού Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηριζόμενη από τον υπουργό Τουρισμού.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, αυτό το σχέδιο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα από αυτήν την πανδημία.

Η ανακοίνωση του σχεδίου

Ανακοινώνοντας το σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού στο Ην. Βασίλειο, ο Βρετανός υπουργός Τουρισμού, Nigel Huddleston, χαρακτήρισε τον τομέα ως “ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία της χώρας”. Είπε συγκεκριμένα: “Το σχέδιο ανάκαμψης του τουρισμού είναι το προσχέδιο μας για το πώς ο τομέας μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα μετά την πανδημία και γρηγορότερα από τις προβλέψεις”.

“Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον τουριστικό τομέα, ειδικά για τις πόλεις μας, αλλά είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες και ενθαρρύνω όλους να ανακαλύψουν εκ νέου τη φανταστική τουριστική προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου”, είπε ο Huddleston.

Από την πλευρά του ο Λόρδος Patrick McLoughlin, πρόεδρος του VisitBritain και του VisitEngland, χαιρέτισε το Σχέδιο Ανάκτησης του Τουρισμού ως “ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς την ανάκαμψη, αναγνωρίζοντας το οικονομικό δυναμικό του τομέα [και] καθορίζοντας μια σαφή πολιτική κατεύθυνση”.

“Η προσφορά επισκόπησης δαπανών φέτος θα επιδιώξει να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του σχεδίου”, τόνισε ο Λόρδος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UK Hospitality, Kate Nicholls, χαρακτήρισε το σχέδιο ως “εξαιρετικά θετικό”, υποδηλώνοντας ότι όχι μόνο θα επισπεύσει την αποκατάσταση της φιλοξενίας, αλλά και την εθνική ανάκαμψη από τον Covid-19.

Με τη σειρά της η γενική διευθύντρια της Airbnb για τη Βόρεια Ευρώπη, Amanda Cupples, πρόσθεσε: “Η Airbnb ετοιμάζεται για την ανάκαμψη του αιώνα στη βιομηχανία των ταξιδιών. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση για να βοηθήσουμε όλους να ωφεληθούν από αυτή. “Συνεργαστήκαμε με κοινότητες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για προτάσεις για τη δημιουργία του τουριστικού μητρώου καταλυμάτων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε την κυβέρνηση να το προχωράει”.

Tagged

2 σχόλια στο “Αυτό είναι το σχέδιο ανάκαμψης του βρετανικού Τουρισμού|Επαναφορά των διεθνών τουριστικών αφίξεων έως το 2023

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *