Το WTTC χαιρετίζει τη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, EU Digital COVID certificate, που θα διευκολύνει τα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο, χαιρετίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), μέσω δηλώσεων της αντιπροέδρου του Virginia Messina, η οποία καλεί τα κράτη-μέλη να θέσουν σε ισχύ το πιστοποιητικό έως την 1η Ιουλίου.

“Το WTTC χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ, στο οποίο έχει δοθεί το “πράσινο φως” από όλα τα κράτη μέλη. Αυτό το νέο πιστοποιητικό θα μπορούσε να είναι το “κλειδί” για το “ξεκλείδωμα” των διεθνών ταξιδιών, διασώζοντας χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Και τα 27 κράτη-μέλη θα μπορούν να καλωσορίζουν τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αλλά και τους μη που προσκομίζουν αποδεικτικό αρνητικού τεστ ή τεστ αντισωμάτων εγκαίρως για την κορυφαία καλοκαιρινή σεζόν, η οποία θα προσφέρει μια τεράστια και πολύ αναγκαία ώθηση στις οικονομίες. Καλούμε όλα τα κράτη-μέλη να θέσουν σε ισχύ το πιστοποιητικό έως την 1η Ιουλίου χωρίς επιπλέον περιορισμούς”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ανώτερη αντιπρόεδρος του WTTC, Virginia Messina.

Για να συνεχίσει: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επικροτηθεί για τις τεράστιες προσπάθειές της για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, η οποία θα μπορούσε να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάταση των ταξιδιών και του τουρισμού.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού έχει υποφέρει όπως ποτέ άλλοτε, με 62 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να χάνουν τις δουλειές τους. Όμως αυτή η νέα πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ασφαλών διεθνών ταξιδιών”.

Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, θα αποκαταστήσει την ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τώρα που σταδιακά όλα τα κράτη-μέλη αίρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Υπενθυμίζεται πως, χρειάστηκαν τέσσερις γύροι διαπραγματεύσεων ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Πορτογαλική Προεδρία, να συμφωνήσουν στον κανονισμό για το πιστοποιητικό.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *