uk london
Φωτογραφία από skeeze από το Pixabay

Το WTTC καλεί την κυβέρνηση Jonhson να εγκαταλείψει το υπάρχον σύστημα κατηγοριοποίησης των προορισμών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης που εφαρμόζει στα ταξίδια, χαρακτηρίζοντάς το ως “αποτυχημένο και καταστροφικό”, υπογραμμίζοντας πως με την υιοθέτησή του το Ηνωμένο Βασίλειο χάνει την ανταγωνιστικότητά του έναντι άλλων ευρωπαϊκών προορισμών. Παράλληλα, την καλεί να επιτρέπει τα ταξίδια ελεύθερα σε πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς πολίτες και σε όλους όσοι διαθέτουν αρνητική διάγνωση τεστ Covid.

Σε ανακοίνωσή του το WTTC αναφέρει πως το συγκεκριμένο σύστημα θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ην. Βασίλειο και προκαλεί χάος στους δυνητικούς ταξιδιώτες.

Το WTTC, το οποίο αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, λέει ότι εάν αυτό δεν συμβεί επειγόντως, τόσο περισσότερες επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν και θα χαθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Ο παγκόσμιος τουριστικός φορέας προειδοποιεί, επίσης, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει σημαντικές χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις και δαπάνες και πως πολλά συνέδρια, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη, προγραμματίζεται η διεξαγωγή τους σε γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολέσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, που πηγάζει από το επιτυχημένο εμβολιαστικό του πρόγραμμα.

Το WTTC υποστηρίζει τη δυνατότητα να ταξιδεύουν οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, καθώς και εκείνοι που επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Covid σε χώρες με παρόμοια ή υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού από το Ηνωμένο Βασίλειο, και σε προορισμούς με αποδεδειγμένα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης.

ksd PRIMAGEL WTTC
adv

“Η μετάβαση σε μια πιο διαφανή και πιο κατανοητή προσέγγιση θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και θα δώσει μια πολύ αναγκαία ώθηση στον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, που έχει υποστεί σοβαρές απώλειες, λόγω του συστήματος ‘φωτεινού σηματοδότη'”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Μιλώντας σχετικά, η Virginia Messina, ανώτερη αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού, δήλωσε: “Είναι καιρός η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το εξαιρετικά επιβλαβές σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης των προορισμών. Οι καταναλωτές, οι αεροπορικές εταιρίες και ο ευρύτερος ταξιδιωτικός τομέας έλαβαν υποσχέσεις για μια λίστα παρακολούθησης και περίοδο ειδοποίησης τριών εβδομάδων πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής από την “πράσινη” στην “πορτοκαλί” λίστα χωρών και όχι μόνο τέσσερις ημέρες. Αυτό είναι απίστευτα ενοχλητικό και δαπανηρό, τόσο για τις τουριστικές-ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, όσο και για τους καταναλωτές. Το σύστημα αυτό απλώς δεν λειτούργησε. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια αυστηρή κυβερνητική πολιτική που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ταξιδεύουν ελεύθερα και να μην χρειάζεται να αυτοαπομονώνονται κατά την επιστροφή τους”.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με την κα. Messina, θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με απόδειξη αρνητικού τεστ, όπως γίνεται στην Ε.Ε.. “Ο ταξιδιωτικός κλάδος το χρειάζεται αυτό τώρα εάν θέλουμε να επιβιώσει, καθώς τα εγχώρια ταξίδια από μόνα τους δεν θα καταφέρουν να τον σώσουν”, κατέληξε η ίδια.

Η αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι απαραίτητη για να βοηθήσει στην οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, με 218.000 επιπλέον θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο, εάν τα διεθνή ταξίδια συνεχίσουν να είναι εκτός για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Οι 218.000 αυτές θέσεις εργασίας προστίθενται στις ήδη 307.000 θέσεις εργασίας που χάθηκαν στον τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, πέρυσι.

Ωστόσο, το WTTC αναγνωρίζει την πρωταρχική σημασία της προστασίας της δημόσιας υγείας και την ανάγκη αποφυγής ταξιδιών σε χώρες ή προορισμούς με εμφανώς υψηλότερο ποσοστό COVID-19.

Ο παγκόσμιος τουριστικός φορέας υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό ότι, ένας συνδυασμός εμβολίων, τεστ, ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας και πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, μπορεί να ξεκλειδώσει με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *