Photo by JESHOOTS.com on Pexels

Το WTTC ζητά κατάργηση του ταξιδιωτικού συστήματος φωτεινού σηματοδότη

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιού και Τουρισμού (WTTC) κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δώσει τέλος στο ευρέως δυσφημισμένο σύστημα φωτεινού σηματοδότη. Το κάλεσμα έρχεται μετά την τελευταία ενημέρωση, κατά την οποία μόλις επτά χώρες προστέθηκαν στην “πράσινη” λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, με την Ταϊλάνδη, έναν δημοφιλή, χειμερινό προορισμό για τους Βρετανούς και το Μαυροβούνιο, να προστίθεται στην “κόκκινη” λίστα. Ενώ και η Τουρκία παρέμεινε με κόκκινο χρώμα.

Το WTTC, υποστηρίζει ότι, τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι επιχειρήσεις του τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα. Καταδικάζει de, τις ατελείωτες αλλαγές και τους περιορισμούς, που προκαλούν σύγχυση και ωφελoύν, όπως λέει, μία μόνο μη ρυθμιζόμενη αγορά δαπανηρών προμηθευτών τεστ Covid.

Σύμφωνα με το WTTC, ήρθε η ώρα να επιτραπεί σε όλους τους πλήρως εμβολιασμένους να ταξιδέψουν ελεύθερα, εκτός εάν ταξιδεύουν σε χώρα της “κόκκινης” λίστας. Ενώ, τα ταξίδια θα πρέπει να επιτρέπονται με τεστ για τους μη εμβολιασμένους, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται διακρίσεις σε όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, το Συμβούλιο προτείνει τα τεστ PCR να αντικατασταθούν με τα πιο προσιτά τεστ αντιγόνου, ενώ στην περίπτωση που η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να επιμένει σε δαπανηρά και περιττά τεστ PCR, θα πρέπει να αναλάβει το κόστος αντί να το μετακυλίσει στους καταναλωτές, γεγονός που εμποδίζει τους Βρετανούς να ταξιδεύουν. “Τα δαπανηρά τεστ θέτουν τα ταξίδια σε απόσταση από τις εργατικές οικογένειες”, επισημαίνει το WTTC.

Μιλώντας σχετικά, η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Το σύστημα φανών είναι δυσφημισμένο ευρέως. Θέτει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μειονεκτική θέση και ακυρώνει την επιτυχία των εμβολιασμών. Αυτή είναι η 51η αλλαγή σε μια μπερδεμένη σειρά ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Οι παραθεριστές είναι μπερδεμένοι και απογοητευμένοι. Η βρετανική κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού, ο οποίος με τη σειρά του υποστηρίζει χιλιάδες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει σχέδιο εξόδου. Η Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας για Ταξίδια, που δημιουργήθηκε για να επιβλέπει αυτούς τους τυχαίους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, πρέπει να καθορίζει μια σαφή στρατηγική για την ανάκτηση των κανονικών ταξιδιών. Πουθενά δεν πρέπει να απαγορεύεται σε κανέναν στο Ηνωμένο Βασίλειο που είναι πλήρως εμβολιασμένος, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις”.

“Η Τουρκία είναι μια υπέροχη χώρα και αποτελεί έναν πολύ δημοφιλή προορισμό για βρετανικές διακοπές εδώ και πολλά χρόνια. Η απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να τη διατηρήσει σε μια ‘κόκκινη’ λίστα είναι εξαιρετικά απογοητευτική. Οι επιχειρήσεις ταξιδιού και τουρισμού στη χώρα ανυπομονούσαν να υποδεχτούν τους Βρετανούς παραθεριστές και την επιστροφή των Τούρκων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν την οικογένεια και τους φίλους τους. Ως WTTC θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτήν την απόφαση”, πρόσθεσε η Simpson.

Υπενθυμίζεται πως WTTC συνέβαλε στην πρωτοπορία της συντονισμένης διεθνούς αντίδρασης στον αντίκτυπο της πανδημίας στον παγκόσμιο τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού,ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει περισσότερες από 307.000 θέσεις εργασίας μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολλές χιλιάδες ακόμη να κινδυνεύουν.

ksd PRIMAGEL WTTC
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *