©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το υψηλό κόστος διακοπών στο εσωτερικό, στρέφει τους Βρετανούς σε ταξίδια στο εξωτερικό | 1η επιλογή το all inclusive

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι Βρετανοί σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό εφέτος, τροφοδοτούμενοι από τις ανησυχίες για το υψηλό κόστος των εγχώριων διακοπών, μετά από δύο χρόνια που η πανδημία περιόρισε τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς (53%) από τους 2.000 Βρετανούς που συμμετείχαν στην έρευνα του Post Office Travel Money, σκοπεύουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος έναντι 43% το 2021, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 59% στις οικογένειες.

Το υψηλό κόστος των διακοπών διαμονής είναι πιθανό να επηρεάσει την επιλογή διακοπών για το 64% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, οι απόψεις είναι διχασμένες όταν πρόκειται για τον προϋπολογισμό των διακοπών, διαπίστωσε το Post Office Travel Money στην τελευταία έκθεση για τις δαπάνες διακοπών.

Πάνω από τους μισούς αναμένουν να ξοδέψουν περισσότερα, αλλά μια “σημαντική μειοψηφία” θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες της υπό την πίεση του κόστους ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διακοπές all inclusive αναμένεται να είναι δημοφιλείς, ενώ μόνο το 23% των οικογενειών σχεδιάζει να αυτοεξυπηρετηθεί, ποσοστό μειωμένο κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Ο αριθμός των οικογενειών που σχεδιάζουν να κάνουν all-inclusive διακοπές αυξήθηκε από 42% πριν από ένα χρόνο σε 48%. Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνδυασμό με το συμπέρασμα ότι επτά στους 10 παραθεριστές παραδέχονται ότι ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό τους κατά 38% στις τελευταίες τους διακοπές στο εξωτερικό.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων θα μειώσει το ποσό που ξοδεύει στις διακοπές του, ανερχόμενο στο 31% στις οικογένειες.

Ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό των διακοπών οι Βρετανοί

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις διακοπές είναι το κόστος διαμονής (82%), το κόστος του ταξιδιού προς τον προορισμό (76%) και οι τιμές στο θέρετρο (68%) που υπερτερούν όλων των άλλων.

Στο τελευταίο τους ταξίδι στο εξωτερικό, οι μεμονωμένοι παραθεριστές καθόρισαν έναν προϋπολογισμό κατά μέσο όρο 344,38 λίρες, αλλά μόνο τρεις στους δέκα τον τήρησαν και οι υπόλοιποι ξόδεψαν κατά μέσο όρο 132,46 λίρες παραπάνω. Τα τρία τέταρτα των οικογενειών όρισαν επίσης έναν προϋπολογισμό, αλλά το 76% πλήρωσε 243,14 λίρες πάνω από το επίπεδο που είχαν ορίσει, δηλαδή 644,43 λίρες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) δήλωσαν επίσης ότι τους είχαν κλέψει στο τελευταίο τους ταξίδι στο εξωτερικό, με τα γεύματα και τα ποτά των αεροπορικών εταιριών, τα έξοδα εκδρομών και αξιοθέατων και τις υποχρεωτικές χρεώσεις των υπηρεσιών στα εστιατόρια να αναφέρονται ως οι πιο ενοχλητικοί παράγοντες.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του Post Office Travel Money, Nick Boden, είπε: “Τα τελευταία πέντε χρόνια, η έρευνα για τις δαπάνες διακοπών αποκάλυπτε σταθερά ότι οι περισσότεροι Βρετανοί ξεκινούν με καλές προθέσεις, θέτοντας έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, αλλά διαπιστώνουν ότι αυτός είναι ανεπαρκής μόλις φτάσουν στο θέρετρό τους. Τους προτρέπουμε να ανατρέξουν στις τελευταίες τους διακοπές και να ορίσουν έναν προϋπολογισμό με βάση την εμπειρία του παρελθόντος. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποφύγουν επιπλέον χρεώσεις για πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *