Και τώρα, μετά τις εκλογές, τι;

Και τώρα, μετά τις εκλογές, τι;

deriziotis ksd

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές και στις αμέσως προσεχείς ώρες, ορκίζεται, ενώπιον του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, κάτι σαν τους προπονητές στην εξέδρα, για το ποιές πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Και παράλληλα, η προσμονή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη, αντιστρόφως ανάλογη της πίστωσης χρόνου, που θα έχει η νέα κυβέρνηση.

Με εξαίρεση το θέμα της ΔΕΗ, που δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας, καθώς η ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, δεν είναι διαπραγματεύσιμη, διαφωνώ με όλους όσοι βάζουν αυτή τη στιγμή, άμεσα θέματα αλλαγών, σε συγκεκριμένους τομείς, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις, να γίνουν προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ..

Προτεραιότητα πρέπει να είναι η επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα.

Και εξηγούμαι:
Δεν είναι κανονική μια χώρα που μια συνοικία της Αθήνας είναι άβατο.
Δεν είναι κανονική μια χώρα που συμαβίνουν όσα συμβαίνουν στην δικαιοσύνη.
Δεν είναι κανονική μια χώρα που η ανομία κυριαρχεί, με τους εμπόρους ναρκωτικών και τους λαθρέμπορους, να «χρησιμοποιούν» το πανεπιστημιακό άσυλο.
Δεν είναι κανονική μια χώρα που οι πάσης φύσεως συλλογικότητες, «μπουκάρουν» όπου θέλουν, ακόμη και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή την Βουλή.
Δεν είναι κανονική μια χώρα που συμβαίνουν, όσα συμβαίνουν, στην Παιδεία.
Δεν είναι κανονική μια χώρα που σε ανώτερες κυβερνητικές θέσεις, διορίζονται «κολλητοί», «συγγενείς» και «φίλοι», που το μόνο τους προσόν, είναι η κομματική ταυτότητα.

Και μαζί με την κανονικότητα, θα πρέπει να επανέλθει η εθνική συμφιλίωση, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον μια βαθιά διχασμένη χώρα , από την διχαστική και εμφυλιοπολεμική ρητορική, που χρησιμοποίησε κατά κόρον η απελθούσα κυβέρνηση.

Στα θετικά, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα χθες, που ήταν στην σωστή κατεύθυνση, θεσμική και χαμηλών τόνων, έστω κι αν φοβάται «ρεβανσισμό, όπως είπε ο ίδιος, αλλά και οι χαμηλών τόνων και ενωτικές δηλώσεις, του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακόμη και η αλλαγή της έδρας του πρωθυπουργικού γραφείου, αλλά και η μείωση της χρήσης των καμερών στην καθημερινότητα της κυβέρνησης, που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν τον τόνο…

Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, ή αποτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ