Τουριστικό comeback αναμένεται στην Τουρκία για το Καλοκαίρι του 2017

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουριστικό comeback αναμένεται στην Τουρκία για το καλοκαίρι του 2017, καθώς οι ταξιδιώτες “σκληραγωγούνται” με τα πολιτικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο.

Τουρκία
Τουρκία

Η διευθύντρια λιανικού εμπορίου και πελατών του Thomas Cook, Kathryn Darbandi δήλωσε ότι υφίσταται ακόμα ένα υψηλό επίπεδο ζήτησης για την Τουρκία από τους πελάτες του Cook, δεδομένου ότι προσφέρει «σπουδαία αξία» (value for money).

Ο Cook είναι ο ηγέτης της αγοράς στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά και εξαιτίας της εγγύτητας της χώρας με τη Συρία.

Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι ο αριθμός των Βρετανών επισκεπτών στην Τουρκία μειώθηκε σε 272.000 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με τους 449.000 την αντίστοιχη περίοδο το 2015. Οι αριθμοί των επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά τα δύο προηγούμενα έτη.

kathryn-darbandi
Kathryn Darbandi

Η Kathryn Darbandi εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα παραδοσιακά τουριστικά θέρετρα στην Τουρκία βρίσκονται πολύ μακριά από τις πόλεις, οι οποίες παραδοσιακά αποτελούν το επίκεντρο των αναταραχών.
“Διαθέτουμε μερικά φανταστικά πακέτα διακοπών στην Τουρκία και είμαστε η ηγέτες της αγοράς”, δηλώνει η ίδια. “Παρ’ όλο που η ζήτηση έχει μειωθεί, είναι ένας από τους προορισμούς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Δεν έχει πέσει από το ράφι και εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο προϊόν για εμάς”.

«Είναι σπουδαία αξία (value for money) λαμβανομένου υπόψη του προτύπου του προσφερόμενου προϊόντος. Ο κόσμος σκληραίνει με τα γεγονότα στον κόσμο, επίσης”, επισημαίνει η Darbandi και καταλήγει, λέγοντας ότι τυπικοί Βρετανικοί προορισμοί -όπως οι Marmaris, Bodrum, Ölüdeniz και Fethiye- απέχουν περίπου δέκα ώρες με το αυτοκίνητο από την μεγαλύτερη πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *