Οι Τούρκοι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής από τη γερμανική αγορά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιόδοξοι ότι περισσότεροι Γερμανοί θα κάνουν κράτηση διακοπών στη χώρα τους φέτος το καλοκαίρι, ωθούμενοι από τις νέες, μειωμένες κατά 10% τιμές, δηλώνουν οι Τούρκοι ξενοδόχοι.  

Οι ξενοδόχοι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου προορισμού της Αττάλειας, εξακολουθούν να αισθάνονται αισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ζήτησης από τη γερμανική αγορά για το καλοκαίρι του 2017, παρά την κακή πορεία των κρατήσεων τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Traveltainment.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Erkan Yagci, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Αττάλειας (Aktob), λέει: «Μετά από τρεις αρνητικούς μήνες, η περιοχή της Αττάλειας παρουσίασε πολύ μικρή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών από τη Γερμανία τον Απρίλιο, σε σύγκριση με πέρυσι».

Αισιοδοξία

Οι επικεφαλής της ένωσης παραμένουν αισιόδοξοι για αυτό το καλοκαίρι και η αισιοδοξία αυτή προκύπτει από το γεγονός ότι οι τιμές των ξενοδοχείων είναι περίπου 10% χαμηλότερες από τα ήδη μειωμένα επίπεδα του περασμένου έτους, σε αντίθεση με άλλες χώρες. «Οι τιμές έχουν αυξηθεί σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία. Έτσι, εξακολουθούμε να περιμένουμε πολλές καθυστερημένες κρατήσεις από επισκέπτες για το καλοκαίρι», σημειώνει με τη σειρά του ο Osman Ayik, πρόεδρος της τουριστικής ξενοδοχειακής ένωσης (Türofed) και ξενοδόχος στο Kemer.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως ο FTI αναφέρουν επίσης ότι οι Γερμανοί πραγματοποιούν επί του παρόντος καθυστερημένες κρατήσεις για την Τουρκία, ωστόσο, οι αναζητήσεις εμφανίζουν σημαντική αύξηση κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Hotelometer.

Το περασμένο έτος ο αριθμός των Γερμανών επισκεπτών στην Τουρκία υποχώρησε κατά 30% στα 3,9 εκατομμύρια. Οι Ayik και Yagci ελπίζουν ότι το σύνολο του τρέχοντος έτους θα είναι κάπου κοντά σε αυτό το ποσοστό. «Αναμένεται μια πτώση μεταξύ 5% και 10%», λέει ο Yagci, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Concorde Resort, στη Λάρα.

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι θα επωφεληθούν κυρίως από την επιστροφή των Ρώσων παραθεριστών φέτος. Ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών στην τουρκική Ριβιέρα έπεσε σε 500.000 περίπου πέρυσι, λόγω της απαγόρευσης των ταξιδιών που άρχισε για πρώτη φορά στα τέλη του καλοκαιριού. Ο επικεφαλής της Aktob, επισημαίνει ότι, φέτος, αναμένονται τρία εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, κάτι που θα ήταν λίγο πάνω από τον αριθμό των 2,1 εκατ. επισκεπτών του 2015. «Υπάρχει μεγάλη συσσώρευση ζήτησης, επειδή οι Ρώσοι παραθεριστές δεν μπορούν ακόμα να επισκεφθούν τον σημαντικό προορισμό της Αιγύπτου», σημειώνει ο Ayik.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *